Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevs restriktioner bliver landsdækkende

De restriktioner, som Herlev har været underlagt den seneste tid, bliver nu landsdækkende.

Et forsamlingsforbud på 50. Lukning af barer, restauranter og cafeer klokken 22. Brug af mundbind eller visir, når man ikke sidder ned på restauranten. De restriktioner er trådt i kraft i Herlev, men fremover bliver det udbredt til hele landet. Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på dagens pressemøde.

»De tiltag gælder foreløbig til og med den 4. oktober,« siger statsministeren, som ved dagens pressemøde slår fast, at på trods af de stigende smittetal i landet og de skærpede tiltag, så er situationen ikke det samme som i marts.

»Når vi sætter ind nu med flere tiltag, så er det for at få smitten ned. Vi er ikke det samme sted, som vi var 11. marts, og det er vigtigt for mig at understrege. Vi skal undgå at komme derhen og undgå reel nedlukning,« siger hun.

Meldingen fra statsministeren er, at hvis det lykkes af få smitten bragt ned den kommende tid, så er der håb for, at nogle af de indførte tiltag kan fjernes igen.

»Lykkes vi de næste uger, er vores håb, at vi lokalt, regionalt og måske også nationalt kan løsne nogle tiltag,« siger Mette Frederiksen.

Opfordring til hjemmearbejde

Ved dagens pressemøde var fokus på, at antallet af mennesker, man er i kontakt med, skal begrænses. Derfor lød opfordringen også på, at ansatte på både private og offentlige arbejdspladser i videst muligt omfang arbejder hjemmefra, ligesom brug af offentlig transport i myldretiden bør begrænses.

»Vi skal alle bruge vores sunde fornuft. Det handler om at begrænse social omgang med andre mennesker,« siger statsministeren ved pressemødet og påpeger, at det både handler om antallet af mennesker, man er samlet, men også varighed og antallet af forskellige mennesker, man omgås med.

Fra myndighedernes side kommer der dog ingen konkrete retningslinjer for, hvor mange mennesker man maksimalt bør ses med.

Brugen af mundbind og visir i sundheds – og ældresektoren vil også blive skærpet.

Status i Herlev 

Selvom smittetallene i Herlev stadig høje, så er kommunen ikke længere helt i top, når det kommer til lokale smittetal. Tal fra i dag fredag den 18. september viser, at der de seneste syv dage har været 30 nysmittede, hvilket svarer til 104 per 100.000 indbyggere. I top er Ishøj med 267 per 100.000 indbyggere.

For lidt over en uge siden var smitten i Herlev højere end i dag. Torsdag den 10. september var tallet 40 nysmittede de seneste syv dage, hvilket svarede til 138,2 per 100.000 indbyggere.

Bekymringsgrænsen er 20 nysmittede per 100.000 indbyggere.

Læs også: Sådan fordeler smitten sig i Herlev 

Læs også: Mundbind på restauranter 

Læs også: Opfordring til Herlevs unge – bliv hjemme 

Læs også: Smitten stiger fortsat i Herlev 

Læs ogå: Forsamlingsforbud på 50 

Læs også: Smitte på skoler 

Læs også: Det betyder smittestigningen for Herlev 

Læs også: Lang ventetid på coronatest 

Læs også: Gyldal til Herlevborgerne: Vi er under pres 

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!