Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Det betyder smittestigningen for Herlev

Det stigende smittetal og reduktionens af forsamlingsforbuddet har resulteret i aflyste arrangementer, hjemsendte medarbejdere, mere politi og en opfordring til registrering af gæster i restaurationsbranchen.

Efter regeringens pressemøde mandag eftermiddag, hvor forsamlingsforbuddet i en række kommuner, herunder Herlev, blev reduceret til 50, besluttede Herlev Kommune på et krisemøde at handle med det samme.

Derfor udskydes de arrangementer og møder i kommunen, der kan udskydes, ligesom man stiler efter, at omkring halvdelen af de ansatte på rådhuset skal arbejde hjemmefra igen. Det fortæller kommunaldirektøren, Jesper Zwisler efter krisemødet tirsdag.

»Vi vil helst være på den sikre side, men også han handle med omtanke,« siger han.

Kulturelle arrangementer på biblioteket, udstillingen på Gammelgård fredag og diverse møder på blandt andet byens skoler bliver derfor udskudt.

»Skolerne og daginstitutionerne er sårbare, så derfor er vi særligt opmærksomme på, at alt det vi kan skyde, og som ikke er nødvendigt at holdet bliver skudt og flyttet,« siger kommunaldirektøren og understreger, at det gælder overalt i kommunen.

Læs også: Forsamlingsforbud på 50 i Herlev 

Ekstra politipatruljer

I kølvandet på pressemødet mandag har man valgt hos Københavns Vestegns Politi at indsætte ekstra politi, som skal sikre, at folk overholder restriktionerne. Det fremgik af Københavns Vestegns Politis pressemøde tirsdag.

”Smitten er steget på Vestegnen, og det skal vi selvfølgelig alle tage meget alvorligt og reagere på. I politiet sætter vi ekstra Corona-patruljer ind – de vil kontrollere, at reglerne bliver fulgt og være parate til at skride ind med påbud og bøder, hvis for mange er for tæt,” sagde politidirektør Kim Christiansen og fortalte, at politiet i den kommende weekend vil være til stede i nattelivet, hvor de blandt andet vil have øget fokus på forsamlinger og restaurantioner.

Restauranter skal fra onsdag igen lukke klokken 24, og det er sundhedsmyndighedernes anbefaling, at der bliver indført frivillig registrering af besøgende, som kan bruges ved smitteopsporing.

Læs også: Smitte på skoler i Herlev

Enkelte steder holder man fast

Jesper Zwisler fortæller, at der er enkelte steder i kommunen, hvor det giver mening at holde fast i rutinerne. Og derfor vil ungecafeerne fortsat være åbne, og det samme gælder genoptræningstilbud.

»Men ellers har vi draget konsekvenserne af forsamlingsforbuddet fra 100 til 50 og er nu igang med at eksekvere alle de steder, hvor vi kan inden for det offentlige. Og vi er hele tiden opmærksomme på, at vi hellere vil gå lidt for langt end lidt for kort,« siger Jesper Zwisler og kalder det en skærpet indsats med omtanke.

Kommunaldirektøren understreger, at nettop omtanken er vigtig, hvorfor den almindelige skolegang og aflevering af børn i daginstitution fortsætter som hidtil.

Man vil i denne uge på et møde med idrætslivet drøfte, hvordan man bedst muligt overholder de nye retningslinjer.

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!