Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ingen større sankthansbål i år

Beredskab Øst har mandag givet forbud mod båltænding sankthansaften på grund af tørke. Der vil dog stadig være sankthans-fejringer forskellige steder i Herlev. Mindre bål tillades i øvrigt stadig.

Weekendens regn har ikke været nok til at dæmme op for den tørke, som har præget og stadig præger Danmark herunder Vestegnen. Derfor har Beredskab Øst besluttet at indføre forbud mod afbrænding af sankthansbål samt anvendelse af ukrudtsbrænder i Herlev, Ballerup, Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk kommuner. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag.

Beredskabet oplyser dog, at det stadig er muligt at se bål på lørdag til Sankt Hans.

Afbrænding af mindre bål tillades nemlig stadig, hvis:

  1. der udvises allerstørste forsigtighed,
  2. der er vand til brandslukning til rådighed ved bålet,
  3. bålets størrelse er mindre end 80 cm i diameter,
  4. bålets højde er mindre end 1,2 m,
  5. bålet antændes på egnet bålsted eller –fad med en sikkerhedsafstand på mindst 15 meter til letantændelig vegetation, oplag af brandnærende eller let- antændelige stoffer og bygninger med letantændelig tag (sikkerhedsafstanden fordobles i vindens retning ved mere end jævn vind. Ved mere end hård vind er afbrænding forbudt.
  6. bålet alene indeholder tørt, rent træ, træbriketter mv. (dvs. ikke haveaf- fald, blade, kvas og andet, som kan betyde flyveild fra bålet),
  7. bålet er under opsyn indtil ild og gløder er slukket på en måde, så der ikke er fare for, at der efterfølgende opstår en brand.

LÆS OGSÅ: Beredskab Øst overvejer forbud mod sankthansbål

I tvivlstilfælde skal afbrændingen ikke igangsættes, og afhængigt af vejrforholdene op i den kommende tid kan der blive tale om yderligere restriktioner, tilføjer Beredskab Øst. Det fremgår af pressemeddelelsen, at overtrædelse af forbuddet kan straffes med bøde.

Forbuddet gælder i øvrigt også for bål der er placeret i søer, havne med videre.

Forbuddet træder i kraft klokken 8.00 tirsdag og indtil videre. Ophævelse af forbuddet bekendtgøres på www.beros.dk.

Ifølge Beredskabsstyrelsens hjemmeside er der pt. helt eller delvist afbrændingsforbud – altså ikke kun til Sankt Hans i 70 kommuner. Nu også i Herlev.

I Herlev er Sankthans-festen aflyst i Sømosen, mens man bål eller ej stadig inviterer til hygge og samvær ved Præstebro og i Elverparken.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!