Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nu kan det være brandfolk der rykker ud til hjertestop i Herlev

Beredskab Øst har indgået et nyt samarbejde med Region Hovedstadens Akutberedskab, så det fremover kan være brandfolk, der rykker ud til hjertestop i blandt andet Herlev.

Tid er altafgørende, når det drejer sig om hjertestop. Det er helt fundamentalt, at hjælpen kommer frem så hurtigt som muligt, så der kan startes livreddende førstehjælp. Derfor har Hovedstadens Beredskab, Tårnby Brandvæsen og Beredskab Øst indgået en samarbejdsaftale med Region Hovedstaden, hvor brandfolk fra de tre beredskaber kan blive sendt ud til hjertestop. Brandfolkene bliver sendt ud, når det vurderes, at de med nærmeste ledige køretøj kan være hurtigere fremme end ambulancen.

»Det er et fantastisk samarbejde, hvor vi som region samarbejder med brand- og redningsberedskaber om et godt formål, nemlig sammen at redde flere liv. Vi har i dag gode overlevelsesresultater, men internationale erfaringer viser os, at vi i samarbejde med andre professionelle kan gøre det endnu bedre. Derfor går vi i gang nu,« siger direktør i Region Hovedstadens Akutberedskab Freddy Lippert i en pressemeddelelse.

Bedre brug af kompetencer

Hovedstadens Beredskab, Tårnby Brandvæsen og Beredskab Øst har tilsammen 14 døgnbemandende stationer og hjertestartere på alle køretøjer, der indgår i ordningen. Derudover er brandmændene alle uddannede og har kompetencerne til at yde den livreddende førstehjælp. Kompetencer som de også bruger ved større ulykker. Det er derfor oplagt at etablere ordningen.

»Det giver særdeles god mening at lade brandfolkene i vores tre beredskaber bruge deres kompetencer og for manges vedkommende erfaringer fra ambulancetjenesten til at yde en bedre service over for vores borgere. Det medvirker til hurtigere hjælp og bedre overlevelsesmuligheder i tilfælde af et hjertestop,« lyder det i en fælles udtalelse fra direktør for Hovedstadens Beredskab, Jakob Vedsted Andersen, beredskabschef for Tårnby Brandvæsen Henning Vestergaard og beredskabschef for Beredskab Øst, Rasmus Storgaard Petersen.

Ordningen er netop trådt i kraft. I første omgang etableres ordningen som en forsøgsordning, der løber frem til første september 2019. De tre beredskabers brandmænd vil blive sendt ud til hjertestop inden for de geografiske områder, de dækker.

 

Se brandfolkene i arbejde under en slukning af en brand på Knapholm. 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!