Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ishockey-træner om pokalfinale: »Vi skal gøre, som vi altid gør«

Herlev bedste ishockey-kvinder skal spille pokalfinale mod Odense lørdag.

Denis Larsen, træner for Herlev Ishockey Klubs kvinder, der for nylig kvalificerede sig til pokalfinalen, er både fortrøstningsfuld, men har også respekt for Odense, som de skal møde lørdag.

»De vil komme med alt, hvad de har, men vi skal gøre, som vi altid gør – og køre de rutiner, som vi plejer. Det er en kamp, som hvilken som helst anden kamp,« påpeger han og tilføjer, at kvinderne har trænet hårdt mellem jul og nytår og netop dét har været med til, at de for første gang i sæsonen spillede lige op med ærkerivalerne fra Hvidovre (1-1) og kvalificerede sig til pokalfinalen.

»Vi har virkelig givet den gas og er kommet op i fart, og vi begynder at forstå, hvordan vi skal spille mod vores modstander, og det er det, der gør udfaldet,« vurderer Denis Larsen, der ikke vil afsløre alt for meget om taktikken mod Odense.

Det rigtige mindset

»De har et godt hold, et par landsholdsspillere, som kan gøre en stor forskel og højne standarden, så vi skal spille hurtigt og aggressivt. De har en god førstekæde og to mellemkæder. Jeg spiller med fire kæder,« fortæller Herlev-træneren, der godt er klar over, at Odense i den seneste kamp vandt 1-0.

»Men på det tidspunkt havde vi også spillet to hårde semifinaler mod Hvidovre, så spillerne var slidte,« nævner han, der påpeger, at det vil de ikke være på lørdag.

LÆS OGSÅ: Så tæt på at de kunne lugte guldet

»Vi fortsætter vores målsætning om at træne hårdt i denne uge og arbejder hårdt på isen. Vi spiller meget tomålsspil for at komme op i fart, og så handler det eller som at forberede sig,« fortæller Denis Larsen og understreger, at det både går ud på at have det rigtige mindset på dagen og holde nerverne i ro.

Tidligere mestre

Denis Larsen startede som ny træner i december sidste år, hvor han overtog et blandet hold bestående af både unge, midt i mellem og rutinerede spillere. Der er blandt andet fire U18-landsholdsspillere, tre seniorlandsholdsspillere og to tidligere seniorlandsholdsspillere.

I sidste sæson nåede holdet at kvalificere sig til finalen i DM-turneringen og nåede at spille én kamp mod Hvidovre, før man lukkede det hele ned på grund af corona-krisen.

I den nye sæson spiller de i en helt ny Kvindeliga, hvor man har slået øst og vest sammen, så alle fra hele landet spiller mod hinanden i grundspillet.

Her ligger Herlev nummer to med 23 point efter Hvidovres 33. Hvidovre har i øvrigt vundet de sidste fem DM-mesterskaber i træk, hvor Herlev har fået sølv. Dog har Herlev vundet guld i alt 13 gange siden 1989 mod Hvidovre syv gange.

Udover ligaen er pokalturneringen også helt nyt, så en sejr lørdag vil være historisk.

Pokalfinalen på lørdag 30. januar livestreames fra klokken 13.30. Se mere her.

Herlev Bladet følger op på kampen næste uge.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!