Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Januar: Sportsprofil svømmer væk i sine mål

For Herlev-svømmer Victoria Bierre handler svømningen helt basalt om en stor kærlighed til vand. Og så om en jernvilje, der vil til OL.

Victoria Bierre begyndte  til svømning i en alder af 10 år, fordi hendes forældre havde et ret naturligt ønske om, at hun ikke skulle drukne, når familien tog til stranden. Og resten er som man siger svømmehistorie – nu krydret med titlen som Månedens Sportsprofil i januar. 

For knapt et år efter, at hun med egne ord havde været ’ret håbløs’ kvalificerede hun sig til sit første danske årgangsmesterskab. Og siden kom hun af to omgange til Herlev og rykkede ind på det Nationale Træningscenter, hvor hun i dag træner med landsholdet.

LÆS OGSÅ: Herlevs kvinder er på vej mod pokalen

»Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle komme her til, da jeg begyndte.  Men på den anden side har jeg altid turde at drømme stort,« forklarer Victoria Bierre, der ved EM på kortbane i 2019, som var det seneste internationale stævne inden Covid-19 nedlukningen, opnåede to semifinalepladser og tre placeringer i top-16 på den europæiske rangliste. 

I december sidste år blev hun nummer tre i 50 meter ryg til de danske kortbane- mesterskaber, hvor sygdom desværre forhindrede hende i at deltage i favoritdisciplinen 200 ryg, hvor hun var klar favorit til DM guldet.

Næste mål og drøm er OL i Tokyo om vaccineplanerne vil.  Og her har hun en klar plan for, hvordan hun bedst muligt vil gøre Herlev og Danmark ære. 

»Mit mål er at svømme hurtigt,« konstaterer hun.

LÆS MEGET MERE OM VICTORIA BIERRE I DENNE UGES AVIS 

FAKTA

· Begyndte til svømning i 2010 i Værløse Svømmeklub med tre ugentlige træninger.

· Knapt et år senere kvalificerede hun sig til sit første danske årgangsmesterskab. 

· Har siden 2014 været en del af det danske junior- og seniorlandshold. 

· Har deltaget i EM-kortbane i København 2017 og Glasgow 2019, EM-langbane i Glasgow 2018, EM-junior tre gange, VM-junior i 2017 og fire Nordiske Me-sterskaber. 

· I november 2016 svømmede hun under kravtiden til VM-kortbane, dog to uger efter kvalifikationsperioden. 

· Hun har adskillige danske/nordiske junior- og seniormesterskaber bag sig

· Siden 2014 har hun vundet medaljer ved de danske seniormesterskaber, hvor hun blandt andet har været dansk mester i 200 meter rygsvømning tre år i træk. 

· Ved EM-kortbane i 2019 opnåede hun to semifinale pladser og tre placeringer i top-16 på den europæiske rangliste. 

 

Har du et bud på en sportsprofil? Så skriv til sport@herlevbladet.dk.

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!