Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kåring: Herlevs uofficielle mester i at undgå madspild

Too Good To Go har opgjort, hvor mange madspilds-måltider de 26 Herlev-butikker, som er tilknyttet appen, fik solgt sidste år.

Madspild er en af de helt store klimasyndere. Ifølge organisationen Stop Spild af Mad smider hver dansker 47 kilo spiselig mad ud om året, mens en tredjedel af al mad i verden går til spilde. Og de fleste danskere ved godt, at der er noget om snakken. En undersøgelse fra samme organisation fortæller, at 94 procent af danskerne mener, der er kommet mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden. Det kan måske tilskrives en app som Too Good To Go, som blandt andet er udviklet af en herlevborger.

LÆS OGSÅ: Too Good To Go-opfinder fra Herlev

Ifølge en pressemeddelelse fra netop Too Good To Go medførte de 26 butikker i Herlev, der er tilknyttet appen, at 29.000 måltider i 2023, der ellers ville være blevet smidt ud, blev købt til en billig penge lige før lukketid. Det er nemlig det, der er appens koncept. At overskudsmad eller anden mad, der nærmer sig udløbsdatoen og ikke kan sælges, bliver afhændet alligevel i såkaldte ‘lykkeposer’.

En af de Herlev-butikker, der sidste år havde mest succes med lykkeposerne, er Bodenhoffs Bageri på Herlev Torv. Her fik man solgt 6.300 måltider, og det er rekord i Herlev.

En win-win

»Hos Bodenhoff har vi altid haft et stort fokus på madspild og forsøgt at tænke ind i løsninger, hvorpå vi kan bruge vores overskydende brød og kager i eksempelvis nyt og lækkert bagværk. Hver dag køres både vores daggamle stenovnsbrød og rugbrød tilbage i vores bageri og males om til rasp som bruges i dejen til vores nye brød og rugbrød, mens alt wienerbrød bruges i trøffeldejen til vores romkugler og træstammer,« siger Amanda Bodenhoff, marketingchef hos Bodenhoff, i pressemeddelelsen.

Her fremgår det også, at bageriet har benyttet appen i seks år, og dermed formået at reducere sit madspild til et minimum. En bedrift, der udover på bundlinjen også tæller i det store grønne regnskab.

»Madspild er ét af de absolut største og samtidig meningsløse miljøproblemer, vi står over for. Alene i Danmark smider vi mere end 800.000 tons mad ud hvert eneste år. Det paradoksale er, at madspild er et problem, som vi kan løse uden at skulle undvære noget. Når det gælder madspild, er der altså ingen vindere – kun tabere,« siger Heidi Boye, landedirektør i Too Good To Go, i pressemeddelelsen.

 

FAKTA:

  • Too Good To Gos app forbinder 2,9 mio. danske brugere med 3.500 partner-virksomheder, som hver dag redder overskudsmad. Globalt har app’en 85 millioner registrerede brugere og 150.000 aktive partnere i 17 lande, og app’en udgør verdens største marked for overskudsmad.
  • Siden lanceringen i 2016 har Too Good To Go hjulpet med at redde over 280 millioner måltider fra at gå til spilde, svarende til, at 770.000 tons CO2 er undgået.

Kilde: Too Good To Go

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!