Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Første etape i gang: De første fjernvarmekunder forventes tilsluttet i 2024

Vestforbrænding har netop sendt første etape af sin fjernvarmeudvidelse i udbud, og den involverer knap 2.800 herlevborgere.

Vestforbrænding har netop taget hul på første etape af sin fjernvarmeudvidelse gældende for i alt 16.000 husstande, hvoraf de 2.767 er fra Herlev.

Det betyder, at de kunder, der forventes tilsluttet i 2024, såfremt de siger ja til at udskifte naturgas- eller oliefyret, vil få et brev om muligheden for fjernvarme i første halvdel af januar. De resterende vil få besked cirka ét år før gennemførelse af planen i lokalområdet, oplyser Vestforbrænding.

LÆS OGSÅ: Efterlyser vidner til soloulykke

Ifølge Vestforbrændings overordnede plan for fjernvarmeudvidelsen også kaldet Varmeplan 2030 bor de herlevborgere, der er med i første etape, i bebyggelser omkring Hjortespringvej, Herlevhuse og Eventyrkvarteret (nordlige del)) og Tvedvangen. De skal alle have fået tilbud om fjernvarme inden 2027. I alt er der cirka 4.373 nuværende naturgas- og oliekunder i Herlev, som skal have mulighed for at skifte til fjernvarme inden 2028.

Se her hvornår du kan få fjernvarme

Håber på kontrakt i efteråret 2023

At de første kunder kan få tilsluttet fjernvarme til næste år skyldes, at Vestforbrænding netop har sendt den nævnte første etape af Varmeplan 2030 i udbud gældende for 16.000 kunder ud af i alt 30.000. Udbuddet omfatter fjernvarme-arbejder i Ballerup, Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Furesø, Frederikssund og Egedal.

»Bag udbuddet ligger en kæmpe indsats, og nu er næste skridt at forhandle tre totalentrepriser på plads og komme i gang med arbejdet. Vestforbrænding ønsker at tilslutte kunder hurtigst muligt til fjernvarmenettet, og vi har derfor arbejdet hårdt på at få sendt et stærkt udbud afsted, der matcher opgavens omfang,« fortæller direktør i Vestforbrænding, Steen Neuchs Vedel, i en pressemeddelelse.

Her fremgår det også, at første etape udbydes i tre totalentrepriser og omfatter projektering og udførelse af hovedledninger, distributionsledninger, stikledninger og kundeinstallationer hos cirka 16.000 kunder, som er opdelt i energidistrikter i de seks kommuner. Egedal Forsyning varetager selv konverteringerne i Egedal Kommune. Derudover skal der etableres en hovedledning mellem Måløv Spidslastcentral i Ballerup Kommune via Egedal og frem til fremtidig energicentral i Frederikssund.

Vestforbrænding forventer, at der indgås kontrakt senest omkring 1. oktober 2023.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!