Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommune: En fejl at der er færrest færdigvaccinerede i Herlev

Ifølge den seneste opgørelse fra SSI er Herlev den kommune på Vestegnen med færrest antal færdigvaccinerede plejehjemsbeboere og den kommune i landet med næstfærrest. Men tallene er ikke korrekte, siger kommunen.

Det er ikke korrekt, at Herlev er den kommune i landet med næstfærrest plejehjemsbeboere, som er blevet færdigvaccinerede imod COVID-19 og den kommune på Vestegnen med færrest antal færdigvaccinerede. Det ses af et skriftligt svar fra Center for Sundhed og Voksne:

Herlev Kommune kan ikke genkende de tal, som fremgår af SSI-opgørelsen over vaccinetilslutning. Vi er derfor i dialog med de relevante myndigheder om dette.

Flertallet af beboerne på kommunens plejecentre er færdigvaccineret, og det er vores klare oplevelse er, at beboerne på kommunens plejecentre både ønsker at blive og rent faktisk bliver vaccineret. Kun enkelte borgere har ikke ønsket vaccination.  

Kommunens forklaring

I den nyeste opgørelse fra SSI – Statens Serum Institut fra fredag 19. februar, ses det ellers, at 47 procent af Herlevs plejehjemsbeboere er færdigvaccinerede imod COVID-19 svarende til 124 borgere ud af 265. Kun Halsnæs Kommune har en lavere procentdel på 22, mens de fleste andre kommuner har over 70 procent og op efter.

Herlev Kommune kommer med et bud på en mulig forklaring på, hvad der kan være ‘gået galt’ i opgørelsen:

Det skal dog anføres, at der på Herlev Kommunes tre plejecentre, netop på tidspunktet for 1. vaccinationsrunde, var et udbrud af smitte med COVID-19. Det betød, at nogle beboere var syge, havde symptomer på COVID-19, eller der var gået mindre end en måned efter endt sygdom. Endelig havde enkelte andre beboere somatiske komplikationer eller var indlagt, hvorfor de ikke kunne vaccineres på det pågældende tidspunkt.

2. vaccinationsrunde er forløbet planmæssigt, og kommunen ser nu frem til 3. vaccinationsrunde, som ventes inden for de kommende uger.

Har kontaktet SSI

Herlev Kommune oplyser, at man forventer, at tallene på SSI’s opgørelse rettes snarligt.

Sidstnævnte overvåger og offentliggør dagligt antallet af COVID-19-vaccinationer i Danmark.

Generelt er fem procent af Herlevs befolkning påbegyndt vaccinationsprogammet, mens fire procent er færdigvaccinerede lig med 1.037 ud af 28.868 borgere.

Herlev Bladet har været i kontakt med SSI, som oplyser, at man ikke har fået nogen henvendelse fra Herlev Kommune, og at man i øvrigt mener, at tallene, som er opgjort, er korrekte.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!