Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lægefællesskaber kan løse lægemangel

To privatpraktiserende læger foreslår, at Herlev Kommune sammen med de lokale læger etablerer lægefællesskaber for at tiltrække nye læger.

Både nuværende og tidlgere formænd for PLO-K i Herlev, det kommunale lægelaug, foreslår lægefællesskaber som mulig løsning på Herlev Kommunes lægemangel.

»Hvis man kunne lave et lægefællesskab i stedet for at have tre fire tomme praksisser, så ville det være oplagt«, siger Peter von Scholten, der har været læge i Herlev i snart 30 år og er tidligere formand i det lokale lægelaug.

Den nuværende formand Annette Randløv, der selv er del af et lægehus på Stationsalleen, er enig og har helt konkret forslag.

»Vi har flere ældre praktiserende læger, og hvis nogen af dem, der snart vil sælge, havde lyst til at flytte med i sådan et lægehus, så kunne det være en løsning«, siger hun blandt andet med tanke på en billigere husleje, deling af erfaringer og viden med mere.

Ifølge hende kunne sådan et fællesskab passende etableres dér, hvor hun tidligere havde praksis. Nemlig i lokaler på Herlev Hovedgade 82, som hun ved, står tomme.

LÆS MERE: Herlev mangler privatpraktiserende læger

Åben for dialog

I Herlev Kommune er man umiddelbart imødekommende over for forslaget.

»Jeg synes faktisk, det lyder som om, at det kunne være rigtig spændende, men de skal tage kontakt til kommunens forvaltning eller til mig«, lyder det fra Gitte Bomholdt (A), der er formand for Sundheds- og Voksenudvalget

Christian Bartholdy, centerchef Omsorg og Sundhed, bakker op om udvalgsformanden og tilføjer, at forvaltningen nu vil gå i dialog med lægerne for at høre mere om forslaget.

Derudover tilføjer han, at kommunen pr. 1 april har fået afsat en af de nuværende to tomme praksisser til en ny læge.

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!