Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Letbanen på vej – ikke flere undskyldninger

Vinderne til de otte kontrakter på Hovedstadens Letbane er udpeget. Tre danske selskaber skal stå for anlægsarbejdet.

Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (A) er begejstret for nyheden om, at Hovedstadens Letbane har fundet vinderselskaberne til de i alt otte kontrakter, der skal få letbanen på skinner.

‘Nu findes der ikke flere undskyldninger for at udskyde letbanen, så lad os se at komme i gang’, skriver han på sine Facebook-profil med henvisning til udbudsresultatet, og dét at endnu en granskning viser, at økonomien bag projektet er holdbar. 

Tre danske selskaber skal stå for selve anlægsarbejdet, og CG Jensen A/S skal sørge for den del af letbanen, der går igennem Herlev. Derudover er M.J. Eriksson A/S og Per Aarsleff A/S udvalgt til at stå for resten af den 28 kilometer lange letbane.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Hovedstadens Letbane, som oplyser, at vinderne af de i alt otte udbudskontrakter er fundet og holder sig inden for det afsatte budget på 4,4 millarder kroner. Dog er projektet blevet lidt dyrere på enkelte af anlægskontrakterne, men det modsvares af besparelser på finansieringsomkostningerne.

Tilbage står nu en endelig godkendelse fra letbanens ejerkreds. Altså de 11 kommuner, regionen og staten.

»Vi afventer nu ejernes beslutning, men Hovedstadens Letbane kommer til at give et gevaldigt løft til såvel fremkommeligheden som investeringslysten langs hele Ring 3. Jeg er sikker på, at når letbanen står færdig, vil rigtig mange sige: ’Hvorfor fik vi ikke bygget den letbane for længe siden?’. Den bliver en stor gevinst for Storkøbenhavn og de mange omegnskommuner«, siger Birgitte Brinch Madsen, bestyrelsesformand i Hovedstadens Letbane, i pressemeddelelsen.

Man regner med, at Hovedstadens Letbane vil kunne skabe op mod 36.500 nye arbejdspladser og tiltrække 32.000 nye indbyggere langs Ring 3 frem mod 2032. Derudover vil den forbinde en lang række S-togslinjer og skabe bedre forbindelsesmuligheder til øvrig kollektiv transport.

I alt forventes 13 til 14 millioner passagerer årligt at stige ombord på letbanen, der ejes af 11 kommuner, staten og Region Hovedstaden og har et anlægsbudget på 4,4 millarder kroner.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!