Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lørdag strejker sygeplejersker på Herlev Hospital

Et flertal af landets sygeplejersker har stemt nej til forligsmandens mæglingsforslag, og lørdag strejker 10 procent af dem rundt omkring i landet deriblandt på Herlev Hospital. Berørte patienter skal ikke foretage sig noget.

Lørdag strejker 10 procent af landets sygeplejersker rundt omkring i kommuner og regioner. I Herlev er det hospitalets sygeplejersker og radiografer, der bliver ramt, men ikke ansatte i kommunen. Det oplyser Dansk Sygeplejeråd – DSR.

Se kommuner og regioner, der bliver ramt

Ifølge Region Hovedstaden betyder strejken, at hospitalerne kan være nødsaget til at udskyde nogle af de planlagte undersøgelser og behandlinger. Hovedparten af hospitalernes aktivitet fortsætter dog som normalt. Det understreges også, at akut og livstruende behandling herunder hjerte- og kræftpakker ikke er berørt af konflikten.

Desuden er covid-afsnit, kræft-, børne og psykiatriområdet undtaget fra konflikt.

Patienter bliver kontaktet

Regionen oplyser, at man som patient eller pårørende ikke skal foretage sig noget. Herlev Hospital tager direkte kontakt til de patienter, som bliver berørt.

Hvis man ikke får besked fra afdelingen, skal man som patient møde op til aftalt tid som hidtil.
 Har du alvorlige symptomer, er det vigtigt, at du kontakter egen læge eller 1813. Er dine symptomer livstruende skal du ringe 112.

Stemte nej

Det er DSR’s hovedbestyrelse, der beslutter om, og hvilke arbejdspladser der skal udtages til strejke. Ifølge loven skal DSR udvælge minimum 10 procent af de ansatte på de områder, der varsles strejke for. I det her tilfælde betyder det, at 5.321 sygeplejersker er udtaget til strejke.

Der varsles strejke, fordi et flertal lig med 66,7 procent af sygeplejerskerne har stemt nej til forligmandens mæglingsforslag til en ny overenskomst (OK21), mens 33,3 procent stemte for mæglingsforslaget. I alt har 74,4 procent af de stemmeberettigede stemt.

For yderligere kan man kontakte Herlev Hospital her.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!