Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Gård udsat for hærværk for 15. gang

Søndag var det 15. gang på kort tid, at gården på Gråpilevej fik klippet indhegningen ind til dyrene op.

På Gråpilevej nummer 24 ligger den private gård, der søndag den 13. juni for 15. gang blev udsat for hærværk. Det er halvanden måned siden, at gården sidst blev udsat for hærværk.

Lokalpolitiet oplyser i dag tirsdag til Herlev Bladet, at de modtog anmeldelsen klokken 11.38 den 13. juni, men påpeger, at det formentlig har været natten før, at de ubudne gæster har været forbi gården.

Og det tror ejer af gården Karina Hansen også. Hun blev opmærksom på hærværket søndag formiddag, fortæller hun til Herlev Bladet.

»Jeg stod nede ved alpakaerne, og så kom der en ældre mand og fortalte, at nu havde der været ballade igen,« forklarer Karina Hansen, der sammen med sin mand ejer gården og grunden.

Det er første gang, at både det udvendige og indvendige trådhegn ind til køerne, er blevet udsat for hærværk.

»Nu troede jeg endelig, at der var kommet ro på. Og jeg ved sgu ikke, hvad der ligger bag, men irriterende er det, for nu kan jeg jo så gå ud og lappe det igen,« fortæller Karina Hansen, der de andre gange har måtte binde trådhegnet sammen for at lappe hullerne.

Skader dyrene

De 14 tidligere gange, hvor gårdens hegn har været udsat for hærværk, har det været den udvendige indhegning, der er blevet klippet op, men denne gang er fire steder på det indvendige hegn også blevet klippet op.

De ubudne gæster har efterfølgende efterladt det afklippede trådhegn på stien i mellem indhegningerne.

»Vi vil kun have tamme dyr, og køerne er tamme, så når de ser mennesker, vil de gerne snakke, så vi kan jo  nu risikere, at køerne løber ud af indhegning, og så skal vi ud og fange dem. Så nu vil de også skade dyrene,« påpeger Karina Hansen.

På det inderste hegn står der desuden flere steder, at gården er privat, og at dyrene ikke må fodres.

Sagen om afspærringen ved gården på Gråpilevej efterforskes nu af politiet. Foto: Henrik Lüthcke
Strid om afspærring

Gården på Gråpilevej er lige nu omdrejningspunktet i en strid om den afspærring, der er blevet lavet, der umuliggør gennemkørsel forbi gården. Ifølge Herlev Bladets oplysninger har Herlev Kommune af flere omgange henvendt sig til ejerne af grunden for at få dem til at fjerne afspærringen uden, at det har haft den ønskede effekt. Derfor har Herlev Kommune nu overdraget sagen til politiet.

‘Vi kan bekræfte, at sagen ligger hos os, men da den fortsat efterforskes, så har vi ikke mulighed for at kommentere den yderligere for nu,’ skriver Københavns Vestegns Politi i en mail til Herlev Bladet.

Om sagen med afspærringen har noget med de mange tilfælde af hærværk at gøre vides ikke.

LÆS OGSÅ: Lørdag strejker sygeplejesker i Herlev 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!