Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lokal julemand ærgrer sig: Slut med Julemændenes Verdenskongres på Bakken

Bakkens ledelse har besluttet at afskaffe Julemændenes Verdenskongres, som har været holdt dér siden 1957. Man vil hellere bruge pengene på noget andet, lyder begrundelsen.

Efter to års corona-aflysninger havde Herlevs lokale julemand, John Just, set frem til igen at kunne deltage i Julemændenes Verdenskongres på Bakken i juli, et mødested for alverdens julemænd, men det kommer ikke til at ske. Administrerende direktør for Bakken, Ole Andersen, fortæller nemlig, at man har valgt at droppe ‘jul i juli’-arrangementet, der har rødder helt tilbage til 1957 og blev opfundet af den berømte gøgler Professor Tribini.

»Vi har kigget på, hvad vi har lagt af ressourcer i at lave verdenskongressen og fået ud af det, og så har vi vurderet, at vi fremadrettet ikke skal følges ad,« fortæller direktøren.

Han tilføjer, at det udover ressourcer handler om, i hvilken retning Bakken skal bevæge sig

Kongres giver ikke noget ekstra

»Vi vurderer ikke, at vi mister noget ved at bryde med den tradition. (…) Det er en prioritering af, at vi vil gerne se Bakken udvikle sig, og så går vi nogle andre veje, hvor vi gerne vil tiltrække nogle flere danskere til Bakken,« siger han, der ikke er nervøs for at miste den internationale bevågenhed, som kongressen tidligere har kastet af sig.

»København har fået den internationale bevågenhed, ikke Bakken, julemændene går jo igennem København. At der kommer filmklip på japansk tv med julemænd, der løber rundt i København, det er ikke noget, der smitter af på Bakken,« vurderer Ole Andersen, der påpeger, at kongressen ligger på et tidspunkt, hvor der i forvejen er mange, der vil besøge Bakken.

Nye tiltag: To festivaler

Desuden er det ikke sådan, at man fra Bakken side vil spare. I stedet for kongressen kommer der blandt andet en ølfestival til august og en skovfestival i juni.

»Vi kommer ikke til at lave mindre tværtimod, vi har valgt at skære den noget anderledes,« lyder det fra direktøren, der uddyber, at beslutningen om at droppe kongressen blev taget efter corona.

»Under corona fandt vi ud af, at der kom mange mennesker på Bakken, hvor der normalt var kongres, så vi mener ikke på den nære bane, at det kommer til at gå ud over besøgstallet på Bakken, vi har kunnet klare os uden,« påpeger han, der understreger, at det ikke får konsekvenser for Bakkens øvrige juleaktiviteter i december.

John Just, Herlevs lokale julemand, er ked af, at man vil droppe Julemændenes Verdenskongres på Bakken.

 

En bjørnetjeneste

Tilbage i Herlev er den lokale julemand, John Just, først og fremmest ærgerlig.

»Selvfølgelig er det ærgerligt, at man nedlægger verdenskongressen. Man skyder nok sig selv i foden, når man er Bakken,« vurderer han.

Han henviser til, at Julemændenes Verdenskongres er besøgt af julemænd og turister fra hele verden og har været i internationale medier som CNN og BBC. Og så ses den af mange, fordi den netop ligger om sommeren, hvor der traditionelt kommer mange besøgende.

»Så den bliver solgt over hele verden,« siger John Just, der selv har deltaget som julemand omkring 12 gange og betegner kongressen som et tilløbsstykke.

Derfor forstår han heller ikke Bakkens beslutning.

»De vil gerne tjene pengene, men vil ikke betale for det. Man skal give noget for at få noget, og i det øjeblik, når julemænd fra hele verden går i parade gennem København, så vil alle jo vide, hvor de går hen, og på den måde sælger det både København og Bakken,« påpeger han, der mener, Bakkens direktør gør sig selv en bjørnetjeneste.

Fortsætter måske

At Julemændenes Verdenskongres ser ud til at være fortid på Bakken, betyder dog ikke, at den er fortid generelt. Det er nemlig Dansk Julemands Laug, der i samarbejde med Bakken hidtil har arrangeret kongressen. Her vil man nu til næstkommende generalforsamling i marts snakke om, hvad man så kan gøre for at fortsætte den mangeårige og verdenskendte tradition.

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!