Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lugt- og støjgener fra Vestforbrænding kan ramme Herlev

Efter en brand på Vestforbrændingen er der risiko for, at det hele begynder at lugte.

Vestforbrænding var mandag den 5. november udsat for en brand, som opstod under et renoveringsarbejde. Derfor er Vestforbrændings to ovne for tiden ikke i drift, og det betyder, at der kan forekomme lugtgener fra anlægget, skriver Vestforbrænding i en pressemeddelelse.
Lugten kommer fra det affald, som allerede var fyldt i siloen før branden opstod. Dertil kommer, at reparationsarbejder også kan medføre støjgener.
»Lige nu arbejder mange med at klargøre anlægget til reparationsarbejder, så anlægget kan komme i drift igen, ligesom der fortsat arbejdes på at afdække skadernes fulde omfang. Det er derfor for tidligt at sige noget om tidshorisonten for hvornår, Vestforbrænding kommer i drift igen,« siger kommunikationschef på Vestforbrænding, Per-Henrik Goosmann.
Han oplyser til Herlevbladet.dk, at der endnu ikke har været henvendelser fra borgere i Herlev, der er generet af lugten, men at der er risiko for, at det kommer til at lugte i Herlev også.
Læs også: Vil ikke genforpagte Udsigten. 
Normalt vil Vestforbrændings affaldssilo have en kraftig udsugning og rensning af luften, så lugtgener minimeres. Branden har medført, at denne udsugning ikke er i drift, men der arbejdes på at finde nødforanstaltninger, som kan afbøde lugtgenerne. Under reparationsarbejdet og andre processer vil der også indtræffe periodiske støjgener. Vestforbrænding oplyser, at der arbejdes målrettet på at minimere disse gener mest muligt.
»Vi gør alt for, at vores omgivelser mærker vores aktiviteter og udfordringer mindst muligt. Det er en stor og kompliceret opgave, vi står med. Men vi tænker ikke kun på os selv, men også på borgerne og naboerne omkring os,« siger Per-Henrik Goosmann

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!