Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Med passionen som understrøm

Dragedag på Naturcenter Kildegårdens jorde

Sidste arrangement i Festugen. Lige bortset fra søndagsunderholdningen i Hjulmandens Hus


»Hvor er det dog en fantastisk dag. Og åh, nej. Så er der ingen vind«.
Det er søndag på Kildegårdens jorde, det er Dragedag som det sidste arrangement under Festugen, og det er Oliver, en af de ihærdige og passionerede drageflyvere, som kommenterer manglen på passende antal sekundmeter.
Vi er landet i høj sol og blå himmel med skyer, som garanteret ikke giver regn. Det er lidt som om, at den fantastiske sommer 2018 er på  genvisit, måske for at sige tak for denne gang sådan for alvor. De små drager flyver dog oppe i himlen, selvom vinden altså godt kunne være kraftigere. Det er både børn i forskellig størrelse og voksne entusiaster, der flyver med drager på denne flotte efterårsdag.
»Man må gøre, hvad man vil«, siger Klaus Brandt Petersen, oprindelig initiativtager og Herlevs ‘Mr. Kite’. Han har fløjet med drager mange steder rundt om i verden, og han demonstrerer en fantastisk åben tankegang omkring drageflyvningen.
»Du kan sætte en drage op. Du kan holde picnic. Du kan  slappe af. Du kan gøre, hvad du vil«, siger han.
Dragedagen er i luften for tredie gang under Festugen. Den har forlængst sat drageflyvning i perspektiv. Som en rigtig familieaktivet. Den har introduceret begrebet kampdrager kendt fra mange lande i Mellemøsten og ud over Asien til de lokale forhold. Dragedagen har introduceret det kulturelle aspekt. Det kulturelle. Og det sociale.
»Man kan godt stå alene og sætte drage op. Men jo flere folk, der er ude, jo hyggeligere er det«, siger Oliver.
Dragedagen har passionen som understrøm. Men du kan gør med den, hvad du vil. Den kan have kulturelle, sociale og ligefrem globale perspektiver. Og så kan den være noget så praktisk som en udflugt for hele familien. Derfor skal den have max. karakter. Dragedagen har højt til himlen. Og det er en aktivitet under Festugen, der er større end det umiddelbare øjekast.
 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!