Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Natteravne indhenter børneattester fra alle

Efter en artikelserie i Herlev Bladet er Natteravnene i fuld gang med at indhente børneattester for alle sine medlemmer.

Siden januar har Natteravnenes landssekretariat haft travlt med at organisere og indhente børneattester for samtlige af sine cirka 4.500 medlemmer fordelt på 144 lokalforeninger over hele landet deriblandt i Herlev.

Det skyldes en vedtægtsændring, man har valgt at indføre, efter at Børne- og Socialministeriet fra årsskiftet skærpede reglerne i forhold til, hvilke frivillige sociale foreninger der skal have børneattester på deres medlemmer.

I Natteravnenes nye vedtægter står: ’Frivillige i Natteravnene skal have en pletfri børneattest, der rækker 10 år tilbage’.

Læs også: Ingen tjekker om foreninger indhenter børneattester

Ingen overraskelser

»Det er noget, jeg hilser velkomment. Det er et rart værktøj for os, for når vi omgås børn og unge skal vi være sikre på, at det er de rigtige mennesker, der gør det. Så vi er i fuld sving med at indhente børneattester«, lyder det fra Natteravnenes chef, Claus Staunstrup Nilsson.

Han tilføjer, at det er en ressourekrævende administrativ opgave, som han forventer, vil være afsluttet en gang i løbet af foråret.

»Fremover varetager sekretariatet opgaven med at indhente accepten. Vi skal nemlig bede borgeren om tilladelse til at indhente børneattesten, og så skal de acceptere det. Derefter bliver attesten sendt til os«, forklarer han, der understreger, at man fremover skal have en pletfri børneattest for at være medlem af Natteravnene.

I forhold til de indhentede børneattester regner han ikke med, der vil komme overraskelser.

»Jeg forventer ikke, at der kommer plettede attester tilbage overhovedet, for hvis man i forvejen ved, at man har en plettet attest, så vil man jo aldrig give os muligheden for at indhente den, så stopper man bare«, forklarer han.

Omvendt, påpeger han, hvis der skulle dukke plettede attester op, så er det lig med øjeblikket eksklusion.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!