Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nordea Fonden giver knap en million til stort grønt projekt midt i Herlev

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev har modtaget 996.000 kroner til et stort projekt, der skal skabe natur og fællesskaber.

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev vil skabe grobund for nye fællesskaber, og det skal ske med hjælp fra de 996.000 kroner, som centret har fået i støtte fra Nordea Fonden. Det oplyser man i en pressemeddelelse.

Projekt ‘Herlevs have – her gror vi fællesskaber’ går, som navnet antyder, ud på at omdanne centrets nuværende grønne plæne til en grøn by-oase, hvor biodiversitet og fællesskaber kan gro. Derfor kommer haven blandt andet til at indeholde sansehave, insektvenlige staudebede, forsænket bålplads, en urtehave, blomsterbed og træpavillon. Formålet er at lave et fælles samlingssted, hvor frivillige vil invitere Herlevs borgere inden for til bålsamtaler, loppemarkeder, workshops om natur og biodiversitet samt til havepasning.

LÆS OGSÅ: Her er der gratis bøger til alle

»Vi er allerede ‘fællesskabernes hus’, men med Nordea Fondens opbakning får vi en helt ny platform for nye typer fællesskaber. Vi er enormt stolte af at fonden kan se potentialet i at give Herlev et nyt samlingspunkt, hvor vi målet er at skabe en følelse af medansvar og fællesskab,« udtaler centerleder, Tina Andersen Messaoudi, i pressemeddelelsen.

Borgere og foreninger inddrages

I projektets startfase vil frivilligcenteret invitere borgerne med til borgersamling, hvor interesserede kan være med til at bestemme aktiviteter og indhold i haven. Herlevs have vil etablere frivilliggrupper, som med deres grønne fingre, skal være til at passe haven, og som skal være med til at lave aktiviteter for Herlevs borgere og husets brugere.

Centret har også indgået et samarbejde med blandt andet Danmarks Naturfredningsforening omkring undervisning i biodiversitet og workshops, hvor man kan bygge insekthoteller, fuglehuse med mere, lyder det af pressemeddelelsen.

Projektet starter 1. april og løber til 31. marts 2025.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!