Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tag på skraldejagt med en masse unge

Herlev Gymnasium & HF bakker op om Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamlingsuge og bruger en dag på at samle skrald i naturen. Alle er velkomne til at være med, lyder det.

Tirsdag 21. marts klokken 12 i uge 12 tager elever og lærere fra Herlev Gymnasium & HF arbejdshandskerne på og går på skraldejagt i nærområdet. Det gør de for at støtte Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, lyder det i en pressemeddelelse. Men også for at mobilisere naboer og andre lokale herlevborgere til at tage del i forårsrengøringen.

LÆS OGSÅ: Giver knap en million til nyt grønt projekt

»Vi elsker de grønne områder her på matriklen og i lokalområdet generelt. Og vi vil gerne gøre vores til at få fjernet det affald, der ligger og flyder. Derfor deltager vores elever og lærere i år i affaldsindsamlingen, så vi kan få et rent nærmiljø. Alle fra lokalområdet er meget velkomne til at komme og hjælpe os”, udtaler Mads Strarup, ny vicerektor på Herlev Gymnasium & HF og bannerfører for grøn omstilling og bæredygtighed i gymnasieverdenen.

Sorterer skrald på gymnasiet

Netop bæredygtighed har eleverne på Herlev Gymnasium & HF også stor fokus på, fortæller vicerektoren:

»De har blandt andet lige implementeret en ny affaldsordning med skraldesortering, der er rullet ud til hele skolen. Og vi er sikre på, at deltagelsen i affaldsindsamlingen vil sætte et endnu større fokus på affaldshåndtering og oprydning i vores fælles natur,« siger han.

vi vil gerne gøre vores til at få fjernet det affald, der ligger og flyder. Derfor deltager vores elever og lærere i år

I forbindelse med den lokale indsamling lokkes der med en kop kaffe, hvorefter der uddeles poser til affaldsindsamlingen. Alle kan mødes op, man skal blot medbringe et par arbejdshandsker.

Affaldsindsamlingen er en national begivenhed og løber af stablen fra 20.-26. marts. Sidste år blev der på landsplan indsamlet hele 97 tons affald – herunder 350.000 stykker engangsemballage.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!