Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

– Nu skal vi have storken til Herlev

Naturcenter Kildegården går fredag morgen i gang med at shine storkereden op, så den er attraktiv for de storke, som fornylig er set i lokalområdet. En lokal har sponsoreret penge til leje af en lift.

Fredag morgen klokken ni kravler Torben Adler fra Naturcenter Kildegården og naturvejleder Thomas Juul-Heider op i en lift for at lade sig hejse op til storkereden på gårdens tag. Tanken er at give den en overhaling, så den virker indbydende og attraktiv for de storke, der den sidste uge er set i lokalområdet.

»Nu skal det være, nu skal vi storke i den rede,« lyder det fra Lisbeth Hallengreen Adler Nielsen fra Kildegårdens Venner, der har boet på gården i over 10 år og aldrig har oplevet, at reden er blevet brugt.

Privat donation

I hvert fald ikke af storke. I stedet har der været ænder og en krage, erindrer hun, der via Kildegårdens Venner den seneste uge har slået et slag for, at i år er året, hvor storkereden får sin debut.

LÆS OGSÅ: Seks ællinger reddet ned fra altan på Herlevvænge

»Vi har fået doneret 2.500 kroner af en privat giver til leje af en lift, så vi kan reparere reden,« fortæller hun og uddyber, hvad der skal gøres.

Hun og de andre har tidligere repareret reden med pileflet, men der skal mere til.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

En stork fra lokalområdet. Billedet er taget fornylig. Privatfoto.

 

Pilegrene og frøæg

»Jeg har været i kontakt med en eksperter, som siger, at der skal lægges ukrudtsdug i bunden med spagnum og halm, og så skal der flettes rundt om med pilegrene. Dem har vi samlet ind lokalt, og de ligger nu i blød i mosen,« lyder det.

Hun tilføjer, at de også har indsamlet frøæg fra mosen for at sikre, at de ikke bliver spist af fiskene, så der kan komme frøer til storkene.

»Der har aldrig været storke i reden, men det var i sin tid den daværende naturvejleder Torben Juuls kæmpe ønske, at vi skulle have storke på Kildegården, så nu håber vi,« påpeger hun.

Torben Adler i færd med at reparere storkereden. Privatfoto.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!