Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ny fødeklinik skal give jordemødrene ro

Regionsrådsformanden i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (A), mener, at Herlev Hospitals nye fødeklinik kan være med til at give jordemødrenes arbejdsmiljø et tiltrængt løft.

Den nye fødeklinik på Herlev Hospital er første led i styrkelsen af fødselsområdet i Region Hovedstaden, og skal blandt andet tilgodese et stigende behov hos gravide om, at fødslen skal være så naturlig som mulig under hjemlige rammer.

Men fødeklinikken skal i høj grad også være med til at give de hårdtprøvede jordemødre på Herlev Hospital et løft og en mere varieret arbejdsdag:

»Det (fødeklinikken, red.) betyder, at nogle af de rigtig travle jordemødre, der i dag er på fødegangene, også kan komme på fødeklinikken og være med til en almindelig fødsel. Jeg tænker, at det her kan være med til at give en bedre tilgang til faget og generelt et bedre arbejdsmiljø for jordemødrene,« siger Sophie Hæstorp Andersen om fødeklinikken.

Etableringen af fødeklinikken er første skridt på vejen til en styrkelse af fødselsområdet i regionen, der vil få flere ressourcer i de kommende år. Herlev Hospital er i skrivende stund i fuld gang med forberedelserne til en splinterny fødeafdeling, der forventes klar i år 2020 under navnet Mor Barn Center, hvor den netop oprettede fødeklinik flytter med.

LÆS OGSÅ: Kim Staal stopper

Få hele historien i denne uges udgave af Herlev Bladet, som bliver leveret til din adresse på onsdag.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!