Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ny plan for bymidten forventes midt i maj

Ejerne af bymidten NREP har afbrudt samarbejdet med NPV, der stod for udviklingen af den nye bymidte, og det betyder, at der igen skal laves et nyt projekt.

NPV, der har stået for udviklingen af Herlevs nye bymidte, er ude af projektet. Det oplyser NREP, der er ejere af Herlev Bymidte Butikscenter og indtil for nylig kørte parløb med NPV.

NREP var også de økonomiske muskler bag BIG, som NPV også udviklede, men nu er parløbet om bymidten altså ophørt. 

»Det har hele tiden været os, der har været ejere 100 procent, nu har vi bare overtaget udviklingen også,« siger Thomas Riise-Jakobsen, der er Investerings- og Udviklingsdirektør hos NREP.

Han forklarer årsagen til bruddet med NPV med ’uenigheder om strategien.’

»Vi var ikke helt enige om, hvilken vej området skulle udvikles i, så nu er det os alene, der fører det videre,« siger han.

Thomas Riise-Jakobsen vil ikke komme ind på, hvad uenighederne bestod i, men han understreger, at NREP har masser af erfaring med udvikling af centre og har ti lokale centre landet over blandt andet  Taastrup Torv, Vallensbæk Stationstorv, Frihedens Butikscenter, Lyngby Stationscenter og  Holte Midtpunkt. 

»Så det er bestemt ikke nyt for os,« siger han. 

Nyt projekt

NREPs overtagelse af udviklingen betyder, at der skal udvikles et nyt projekt.

»Nu kigger vi på det med helt friske øjne og finder ud, hvad Herlev bymidte fortjener, og så laver vi projektet ud fra det,« siger han. 

Den sidste udmelding der kom fra NPV om bymidten kom i januar, hvor det blev oplyst, at det første omfangsrige projekt var faldet, og ville blive erstattet af noget nyt og mindre. På det tidspunkt regnede NPV med at kunne melde nyt ud om det nye projekt i marts, men den udmelding kom altså aldrig.

Hvor omfangsrigt NREPs nye projekt bliver vil Thomas Riise-Jakobsen ikke sige noget om på nuværende tidspunkt.

»Men jeg regner med, at vi kan melde noget ud medio maj,« siger han. 

Hos NPV siger adm. direktør  Jens Schaumann:

»I fælles forståelse er vi endt op med en løsning, hvor NREP kører videre med sagen selv,« siger han og ønsker ikke at kommentere sagen yderligere. 

Læs også: Det store bymidteprojekt er faldet. 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!