Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nye planer for Herlevs bymidte

En ny plan for Herlevs Bymidte er nu på plads. Den er mindre end den første, men byder stadig på nye boliger og et helt nyt udtryk til centeret.

Efter skilsmissen mellem den tidligere udviklere af Herlev Bymidte Butikscenter NPV og NREP, der ejer centeret, er Herlevs nye bymidte blev tænkt om endnu engang. Det er der kommet et nyt projekt ud af, som NREP alene står bag. Projektet lægger blandt andet op til, at Herlev Bymidte Butikscenter skal gennemgå en omfattende renovering og åbnes op ud mod letbanen. Facaderne skal renoveres så der kommer meget mere glas, der skal sikre at det fremstår åbent. Det fremgår af den startredegørelse for bymidten, som Økonomi- og Planlægningsudvalget i sidste uge havde på dagsordenen. På hjørnet af Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej skal der opføres et nyt erhvervshus, der skal være ’en bygning med en særlig karakter, der tilfører området en ny dynamik’ som det står i oplægget. 

Læs også: Det store bymidteprojekt er faldet

Der udover kommer der en række nye boliger, så boligarealet går fra de nuværende 860 kvadratmeter til 12.500. Boligerne bliver af varieret størrelse og kommer til at ligge i anden sals højde og op. Fra boligerne bliver der adgang til en hævet gårdhave.  Langs gågaden er det planen at sløjfe den møre arkade og i stedet åbne op med glas, så man kan se ind til butikkerne. 

Læs borgmester Thomas Gyldal Petersens tanker om det nye projekt i Herlev Bladet i denne uge. 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!