Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Gymnaster besat af e-sport

E-sporten er kommet til Herlev takket via gymnastikforeningen GHG, som har oprettet et tilbud på Kildegårdskolen Vest - og det er populært.

»Er han død? Pas på zonen, drenge. Otto, den er stendød«.

Man kan næsten ikke se dem bag de fem specialdesignede gamerstole. Kun hårtotter og caps rager op over stoleryggene. Alligevel kan man være sikker på, at de fem pladser, som gymnastikforeningen GHG’s e-sportsafdeling råder over, næsten altid er besat.

»Fra starten i august sidste år var vi 22 medlemmer, men nu er vi oppe på 34, og vi kunne sagtens fylde 25 maskiner i stedet for de fem, vi har nu«, påpeger Kenneth Pingel.

Han er administrator og medstifter af Cervos, som afdelingen hedder, og så vil mangt en Herlevborger måske kende ham som dybt engageret i gymnastikforeningen GHG igennem flere år.

»Vi holder bevidst igen med at tage nye ind, fordi vi simpelthen ikke har plads«, fortæller han med henvisning til det lille lokale på Kildegårdskolen Vest, som GHG har fået til rådighed.

Det sociale

Han oplyser, at medlemmerne typisk er drenge fra 13 til 15 år, hvoraf en tredjedel også er medlemmer i GHG, mens resten for eksempel kommer fra HI og andre steder.

Det er altså ikke en afdeling eksklusivt for GHG-gymnaster, selvom det var den oprindelige tanke.

»Det startede med, at vi gerne ville have det sociale aspekt med, og vi overvejede, om det her kunne være med til at binde forældre, søskende og trænere mere sammen«, forklarer Kenneth Pingel.

Han tilføjer, at man efterfølgende valgte også at åbne op for udefrakommende, blandt andet fordi efterspørgslen var så stor. Dog med det forbehold, at der skulle være en økonomisk gulerod ved at være aktiv i en forening.

Derudover skal alle være medlem af Cervos, fastslår han.

»Vi vil vide, hvem der sidder ved maskinerne, og vi er sådan set mere interesseret i processen, hvor man træner sammen og bliver dygtigere, end hvis det bare er en spillebule eller netcafé, hvor man kan komme og gå«, forklarer administratoren.

Han bemærker i samme forbindelse, at det også er GHG, der stiller trænere til rådighed.

Første e-sportsklub

Men hvad er e-sport egentlig?

E-sport er ifølge Wikipedia computerspil på internettet, hvor hold dyster mod hinanden i forskellige spil. Faktisk er sporten ved at blive så populær, at der både ude i verden, men også herhjemme holdes større turneringer med mange tilskuere og store pengepræmier. Nogle bliver sågar vist på tv og Youtube, hvor nysgerrige kan følge med, når andre spiller.

Derudover findes der også flere eksempler på spillere, der efterhånden kan leve af det, ligesom Forbundet eSport Danmark (ESD) også er et synligt tegn på sportens fremgang og anerkendelse herhjemme.

I Herlev er Cervos den første e-sportsklub, der er lavet, og der er både konkurrencehold, hold på hobbyplan og et for voksne, oplyser Kenneth Pingel, der også fortæller, at der er planer om et samarbejdsprojekt på skoleområdet.

Desuden håber han, der kommer flere samarbejds- og sponsoraftaler end de allerede eksisterende, så medlemmerne kan tage ud til LAN-partys, turneringer og være med helt fremme.

Cervos betyder i øvrigt ’hjort’ på latin og er opstået, fordi GHG tidligere hed ’Hjorten Gymnasterne’.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!