Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nyt fra filmmanden John Kirsmeier

Nysgerrighed har skabt alle mine film

Filmpremiere. Filminstruktøren og producenten fra Skovlunde er på banen med ’Samtaletrappen’, som går tæt på, hvor dybt vi egentlig kommuniker med hinanden i en tid, hvor vi er sammen på nettet.

Han elsker dybe snakke, John Kirsmeier, den 65-årige filmproducent fra Skovlunde, der nu er blevet folkepensionist og dyrker sin filmpassion i noget, som reelt overstiger et fuldtidsjob i tidsforbrug.

»Ofte føler jeg, at når man er sammen med familien, så udveksler man informationer.  Der er ikke substans i, hvad vi snakker om.  Folk sidder med deres mobiler og skriver til andre. Man kan sige, at vi ikke er sammen med dem, som vi er sammen med. Så laver jeg  interview med unge mennesker om det her. De er faktisk alle sammen klar over problemet«, reflekterer John Kirsmeier, som for alvor begyndte at lave film for cirka syv år siden.

Film som wake-up call

Nu har han så lavet den 28-minutter lange dokumentarfilm Samtaletrappen, hvor han blandt andet på hotellet Bella Sky har filmet emneagrameksperten Claus Roager Olsen. Hans samtaletrappe er på fem trin. Hilsen, videregivelse af information, samtale med værdier og holdning, følelser og sidste trin begreber som ærlighed, kærlighed og åbenhed.

Også familievejlederen Lola Jensen, erhvervsforskeren Søren Schultz Hansen, speciallægen Imran Rashid og filosofi-professoren Vincent F. Hendricks medvirker i hans dokumentarfilm.

Er den en løftet pegefinger?

»Ja, den kan man godt se som et wake-up call«.

Laver alting selv

John Kirsmeier, der arbejdede mange år i reklamebranchen, laver alting selv som filmproducent. Drevet af nysgerrighed ganske enkelt.

»Min nysgerrighed har skabt alle mine film. Jeg er naturlig nysgerrig på mennesker og relationer, og det har jo også vist sig, at det fungerer på TV. Jeg synes, at jeg har en god fornemmelse for, hvad folk vil se og for, hvad der ikke fungerer. Man kan sige, at jeg laver film om det, som jeg selv er nysgerrig om. Jeg kalder det for dokumentarfilm om menneskelige relationer«, siger filmproducenten, der indtil nu har fået 15 af sine film vist på TV.

Selv bygge det op

Den tidligere reklamemand havde erfaring for smalfilm før i tiden og for video fra rejser og andre familiebegivenheder i privat regi, da han for alvor kastede sig ud i hobbyen filmproduktion.

»Nu arbejder jeg faktisk mere, end da jeg gik på arbejde. For nu er det også aften og weekend. Sådan er det, når man brænder for noget.  Jeg gør det, jeg gerne vil. Tænk at få en idé og selv bygge det hele op. Begynder med først at overveje, hvem jeg skal have fat i.  Og så starter det hele«, forklarer han.

Vises på Lorry+

Samtaletrappen vises om kort tid på TV-kanalen Lorry+.  Tjek her i avisen for yderligere info om sendetidspunktet.  Og karakteristisk for Kirsmeier er sikkert, at han allerede har endnu en film klar. Den vender vil tilbage til her i spalterne, når den er klar til TV-visning.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!