Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Officiel indvielse af grøntsags-kunst: “Man bliver lidt overrasket”

Torsdag blev de seks grøntsags-skulpturer omkring Herlev Hospital officielt indviet med taler og rundvisning.

Hvis du har været en tur forbi Herlev Hospital i løbet af det seneste år, så har du helt sikkert også bemærket de seks store skulpturer af grøntsager og frugter, som ligger rundt omkring i hospitalets udeområder.

Men selvom de store grøntsager og frugter har været at spotte i landskabet siden sidste år, så blev de først officielt indviet torsdag. Og det gjorde de med både taler og rundvisning.

Eftermiddagen blev indledt med en tale af hospitalets vicedirektør Lisbeth Ravn, og herefter holdt regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) en tale.

»Noget af det, jeg godt kan lide ved Superflex’ kunstinstallationer er, at det binder bygningerne sammen både ude og inde, men det gør også det, at man ser noget, man bliver lidt overrasket over. Så begynder man at tænke lidt, og det er det, kunst kan. Det provokerer til refleksion, og det synes jeg er rigtig godt tænkt,« siger Lars Gaardhøj.

»Når kunst sætter tanker eller samtaler i gang, er jeg altid glad og tilfreds. Og det gør det her. Man tænker over det, når man går forbi, og det synes jeg er rigtig fedt,« siger Lisbeth Ravn.

Efter talerne viste Jakob Fenger fra Superflex fem af de seks skulpturer frem og fortalte historierne bag. Foto: Amanda Kieler Andersen.

Scannet i CT-scanner

Det er kunstnergruppen Superflex, der står bag de seks skulpturer, der er lavet i hvid fiberbeton. Skulpturerne består af en pære, et jordbær, en gulerod, en kartoffel, et hvidløg og en brocolli – og tilsammen udgør de seks grøntsager og frugter kunstværket ved navn ‘Alt hvad vi ved’.

Og hvis du synes, at grøntsagerne og frugterne er meget virkelighedstro, så er du slet ikke galt på den. Skulpturerne er nemlig blevet skabt ved at lade rigtige frugter og grønstager køre gennem en CT-scanner, og billederne fra de scanninger har så dannet udgangspunktet for skulpturerne.

Foran hospitalets hovedindgang ligger en 17 meter lang gulerod. Foto: Amanda Kieler Andersen.

De seks grøntsager og frugter er heller ikke blevet udvalgt tilfældig – alle seks har nemlig i mange år været forbundet med helbredende egenskaber.

Værket er derfor et forsøg på at lave en kobling mellem traditionel medicin og officiel videnskab for at kaste lys over det evigt forandrede forhold, som mennesket har til både viden og naturen.

Jordbærret er placeret i det, der kaldes den røde have på hospitalet. Foto: Amanda Kieler Andersen.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!