Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politiet advarer borgere om opkald fra falsk bank

To herlevborgere blev opfordret til at udlevere kort- og kontooplysninger over telefonen til en, der udgav sig for at være fra deres bank. Politiet advarer nu borgere om ikke at udlevere deres oplysninger.

Ifølge lokalpolitiet blev to herlevborgere i sidste uge udsat for, at blive ringet op af en, der udgav sig for at være deres bank.

‘Dit kort er udløbet’ lød beskeden fra vedkommende i den anden ende af telefonen.

Det er særligt ældre borgere, der henvender sig til politiet og fortæller, at de har modtaget opkald fra ukendte gerningsmænd. Beskeden lyder på, at de skal udlevere deres kort- og kontooplysninger. Derefter bliver de bedt om at aflevere deres kort til vedkommende. Det betyder, at gerningsmanden ender med at have både kort- og kontooplysninger, og så er der fri adgang til kontoen.

Lad være

For den ene af de to herlevborgere endte det galt. Det lykkedes fupmagerne at hæve penge fra vedkommendes bankkonto. For den anden borger blev det blot til et forsøg.

Lokalpolitiet advarer nu borgere i Herlev og omegn om ikke at give sine oplysninger til nogen over telefonen.

»Du skal ikke oplyse kort- eller kontooplysninger til nogen, der ringer på den måde. Det ville banken aldrig gøre. Tag selv kontakt til din bank, hvis du er i tvivl om noget,« siger lokalpolitiet til Herlev Bladet.

Politiet opfordrer til, at man er opmærksom på, hvem man giver sine kort- og kontooplysninger til. Hvis du modtager et lignende opkald, skal du kontakte politiet.

LÆS OGSÅ Personale tilbageholder tyv på Herlev Hospital 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!