Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Den benhårde kamp mod banderne fortsætter

Debatindlæg fra: Britt Bager (C), retsordfører, folketingskandidat i Københavns Omegn

Mange kender spillet ”Hvem er hvem”, der handler om at gætte, hvem din modstander er. Før kunne vi nemt genkende de ækle og bestialske bander på deres rygmærker og bestemte logoer. Men det er ikke længere tilfældet. 

Vi ser en ny tendens i den kriminelle underverden, hvor den ellers så organiserede kriminalitet udføres af mere uorganiserede bander. Det gør banderne mindre synlige, og det gør det sværere for politiet at efterforske deres ugerninger. Men selvom banderne lægger røgslør ud, kan de være sikre på, at vores benhårde kamp for at trænge dem i defensiven fortsætter.  

Vi ser en del svenske kriminelle på dansk grund. Det var blandt andet tilfældet ved likvideringen af to unge, svenske mænd i Sennepshaven i Herlev tilbage i 2019. 

Den 7. december sidste år var endnu et skyderi nær Krebsdammen i Herlev så skyld i, at en 21-årig mand mistede livet, mens en 25-årig mand blev ramt i hovedet af skud. Det skal vi ikke sidde overhørig. Vi må stå sammen, når vi bekriger disse afstumpede, brutale og hensynsløse barbarer, som med deres visne moral forpester vores gader.  

Derfor trodsede jeg forleden regn og kulde og viste politikere fra vores svenske søsterparti rundt på Nørrebro. Vi tog en snak om, hvordan vi med bandepakkerne under Søren Papes tid som justitsminister har sat adskillige bandemedlemmer bag tremmer, skærpet straffen og indført visitationszoner. Det vil vores svenske naboer gerne lade sig inspirere af i bekæmpelsen af deres egne, massive bandeproblemer. 

I Det Konservative Folkeparti er vi klar til at gå videre. Lovens lange arm skal i fremtiden strække sig endnu længere i krigen mod banderne. Vi er klar til at fylde politiets værktøjskasse med alle de redskaber, de må få brug for i bekæmpelsen af de nye bander. Hammeren skal falde, og den skal falde hårdt.  

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!