Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politiet: Har kendt til problemer med ‘Tip Politiet’ i flere år, men har ikke løst dem

Borgere oplever, at 'Tip politiet' og 'Bestil en betjent' på politiets hjemmeside ikke altid virker, som de skal.

Måske du har set noget mistænkeligt i dit nabolag og gerne vil give politiet et praj, men ikke vil blæse det op til det helt store ved at ringe 1-1-4. I stedet benytter du dig af politiets hjemmeside Politi.dk og kontakformularerne ‘Tip politiet’ og ‘Bestil en betjent’ lavet til samme formål. Du udfylder alle felterne grundigt, også det med, at du ikke er en robot, og trykker ‘send’. Men ak og ve, siden melder fejl, og tippet går ikke igennem.

Det har en herlevborger oplevet efterhånden et utal af gange, og nu bekræfter Rigspolitiet, at det er en generel ting, der sker en gang imellem. Faktisk en ting, der formentlig altid har eksisteret lige siden, politiets hjemmeside gik i luften 13. december 2018.

da det dels er en relativ lille procentdel af borgere, der oplever fejlen, og dels ikke er borgernes eneste mulighed for at kontakte politiet, betragtes fejlen ikke som samfundskritisk

Ikke udsigt til at rette fejl lige foreløbig

Rigspolitiet har været opmærksom på fejlen siden starten af 2019, men da det dels er en relativ lille procentdel af borgere, der oplever fejlen, og dels ikke er borgernes eneste mulighed for at kontakte politiet, betragtes fejlen ikke som samfundskritisk, lyder det i en mail.

Rigspolitiet tilføjer, at borgere alternativt kan sende en mail, henvende sig personligt og ringe 112 og 114, hvor det heller ikke er et krav at oplyse, hvem man er for at afgive information/tip.

LÆS OGSÅ: Giraf på rådhuset

Herlev Bladet har også spurgt ind til, hvornår fejlen bliver udbedret, og hvor stort et omfang, det drejer sig om. Til det sidste oplyser man, at Rigspolitiet ikke har samlede tal på, hvor mange tip politiet modtager. Det vil kræve en manuel opgørelse i alle politikredse. Og til det første:

Fejlen sker i oversendelsen af beskeder fra kontaktformularen til politiets mailsystem. Der arbejdes på en mere robust forbindelsesmetodik, men opgaven afventer prioritering ift. it-opgaver af mere samfundskritisk karakter.

Find TIP POLITIET her

Har du kommentarer til artiklen så skriv til kenneth@herlevbladet.dk  

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!