Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politiet kontrollerer skoleveje i hele uge 2

Som del af en landsdækkende kampagne vil lokalpolitiet patruljere på udvalgte skoleveje ugen ud og opfordrer forældre til skolebørn til at snakke trafiksikkerhed og færdselsregler med deres børn.

For høj fart, manglende lys og mobilsnak under kørsel. Lokalpolitiet er ude med luppen, når man i hele uge 2 laver færdselskontroller på udvalgte skoleveje i hele kommunen. Ja faktisk i hele landet, da der er tale om en landsdækkende kampagne.

I den forbindelse opfordrer Københavns Vestegns Politi forældre til at tale trafiksikkerhed med børnene og vise særlige hensyn på skolevejene.

»Bilisternes adfærd vil få vores opmærksomhed, men fortæl gerne børnene, at det er vigtigt for deres egen sikkerhed, at de kun går over for grønt, ser sig godt for, har lys på cyklen, ikke taler i håndholdt mobiltelefon i trafikken og i det hele taget passer på sig selv i trafikken«, siger politikommissær Kim Madsen, leder af Københavns Vestegns Politis færdselsafdeling i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at det desværre er politiets erfaring, at forældre fra tid til anden kører for hurtigt, ikke får spændt barnet fast eller ser stort på skolepatruljernes anvisninger.

Derfor opfordrer han forældrene til, at man bruger lejligheden til at få set børnenes cykel efter, får sat lys på, og taler med dem om trafik og sikkerhed.

Færdselslederen tilføjer i samme forbindelse, at der udover politikontrol og patruljering ved skoler også vil være fotovogne.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!