Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politiet og SSP: Herlev fri for bander

Herlev har overtaget formandsskabet i bandepartnerskabsaftalen med politiet, Ballerup og Gladsaxe. I den forbindelse er øget tryghed og forebyggelse af bandekriminalitet på dagsordenen.

Som det ser ud nu, er Herlev bandefrit område. Det slår både Københavns Vestegns Politi og SSP Herlev fast.

»Der er ingen bander eller bandemiljøer i Herlev, og vi gør vores yderste for at sikre, at der heller ikke kommer nogen«, siger Azam Aslani, leder af det lokale SSP-team.

I foråret var både han og Københavns Vestegns Politi med, da Herlev sammen med Ballerup og Gladsaxe kommuner valgte at forlænge bandepartnerskabsaftalen fra 2013 med Herlev som ny formand.

Det gjorde man blandt andet, fordi partnerskabet, som officielt hedder ’Partnerskabsaftale for forebyggelse af bandekriminalitet og øget tryghed’, netop har gjort lige præcis det: Altså forebygget radikalisering og gjort borgerne mere trygge, forklarer SSP’eren.

Uddannet til gaderne

De gode resultater skyldes blandt andet, at man har udviklet fælles redskaber og metoder i det forebyggende arbejde, der har gjort det lettere at opspore og hjælpe unge med risiko for at havne i kriminalitet.

»Vi kan for eksempel mere målrettet sætte ind over for den unge med både en sagsbehandler og bekymringssamtaler og på den måde forebygge tidligt i forløbet«, fortæller Azam Aslani.

Han tilføjer, at de såkaldte bekymringssamtaler mellem kommunen, forældre og de unge er noget af det, som har vist sig effektivt, fordi der er kommet mere struktur på.

LÆS OGSÅ: 20 hold til streetfodbold – håber på 25

Det gælder også for SSP’s forældrenetværk, hvor forældre til børn og unge i Herlev mødes og deler erfaringer.

Alt sammen noget, som har styrket SSP’s forebyggende arbejde i Herlev, hvorfor kommunen sidste år valgte at opprioritere gadeplansarbejdet i Herlev.

Derudover har SSP-medarbejderne også gennemgået en decideret gadeplansuddannelse, som kan give dem flere redskaber til mødet med de unge. Noget Azam Aslani ser et stort potentiale i.

Bandepartnerskabsaftalen varer frem til 31. december 2019.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!