Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Næste års budget i hus – V og DF står udenfor

Allerede før førstebehandlingen af det kommunale budget for 2019 er der landet en aftale.

På onsdagens kommunalbestyrelsesmøde kunne borgmester Thomas Gyldal Petersen (A) fortælle, at Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, SF og Enhedslisten er nået til enighed om en ny budgetaftale for 2019. Altså allerede før førstebehandlingen af budgetforslaget.
»Vi kan glæde os over, at det er lykkedes at nå til enighed så bredt. Det et et budget som i sit udgangspunkt har til opgave at sikre, at aftalen om kommunernes økonomi, som regeringen og KL har lavet, bliver overholdt. Flere kommuner har haft behov for at sætte skatten op, men vi har aftalt ikke at sætte den op«, lød det fra en tilfreds borgmester.
Ingen spareøvelser i Herlev
Han understregede, at man i Herlev på trods af andre kommuners store spareøvelser har fundet midler til at bevare et uændret serviceniveau på ældreområdet, selvom udgifterne stiger år for år. Man har øget normeringen på daginstitutionsområdet for de 0-2-årige. Styrket den forebyggende indsats for udsatte unge og familier. Sørget for fortsat bedre rammer i folkeskolerne herunder til bedre undervisning, trivsel og bygninger. Og sat penge af til sammen med borgerne at arbejde på en grøn strategi for kommunen.
»Det er et historisk budget, det er det budget i Herlevs historie, som anvender flest penge på den borgernære service nogensinde«, sagde Thomas Gyldal Petersen og understregede, at budgettet bygger videre på den tradition, der er i Herlev for at holde skatten i ro og sørge for, at kassen stemmer.
Derudover kvitterede han til aftaleparterne, men også til Venstre, som udover DF, der slet ikke mødte op til forhandlingerne, valgte at gå fra forhandlingsbordet og dermed står uden for dette års aftale. På trods af aftalen er der jf. loven stadig andenbehandling af budgetforslaget 10. oktober, hvor budgettet vedtages officielt.
Læs hvorfor Venstre gik fra forhandlingerne og meget mere om budgettet i Herlev Bladet næste uge.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!