Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Populær pony- og hesteridning

Pony- og hesteridning i sommerferien er noget af det mest populære i Herlev. Det kan to tvillinger skrive under på.

Udenfor Herlevs beton ned ad en ujævn sidevej til Krebsedammen ligger Herlev Rideskole. Godt gemt væk bag træer og en golfbane. Der går en jordvej ind til gårdspladsen, som åbner op for stalde, stuehus og – heste selvfølgelig. Det er lidt ligesom at være på landet, selvom rideskolen ligger minutter fra Klausdalsbrovej og Herlev. Den landlige luft og lugt er her også, og sanserne kører på overarbejde.

Måske er det derfor, at Herlev Rideskoles heste- og ponyridning er så populær en aktivitet i kommunens sommerferieprogram. År efter år.

»41 år har vi været med i sommerferieaktiviteterne«, fortæller Inge Jensen, der er rideskolens forpagter og kommer Herlev Bladets udsendte i møde.

Hun tilføjer, at der kommer 200 børn og unge igennem på de to uger, hvor aktiviteterne forløber. Trods det at progammet ligner sig selv.

Elsker dyr

To af dem, der er tilmeldt i år – for 8. gang i øvrigt, er tvillingerne Josefine og Marie Louise Vejrup på 13 år.

De har ikke alene prøvet det før, men de har også tilmeldt sig begge uger og både formiddags- og eftermiddagsholdet.

»Vi kan bare godt li’ at ride«, siger de, der i alle de år, de har været med, godt kunne tænke sig at gå til ridning fast men uden grønt lys fra hjemmefronten.

»Indtil sidste år, hvor vi blev tilmeldt en venteliste«, lyder det håbefuldt fra de to, der  drømmer om mere tid med hestene udover de to uger om året.

LÆS OGSÅ: Klubmesterskaber til hest

»Vi elsker dyr, og derfor vil vi gerne være mere sammen med dem«, siger Marie Louise Vejrup.

Josefinde Vejrup nikker. Søsteren fortsætter:

»Men jeg vil helst galoppere, skridt er lidt kedeligt«.

Søsteren er enig igen og tilføjer:

»Det er også sjovt at gå her, fordi vi lærer en masse. For eksempel om at muge ud i staldene og passe hestene«, forklarer hun.

Og så har begge søstre også fået en del nye venner gennem årene.

Hestene og ponyerne skal også smukkeseres. Derfor lærer børnene at strigle dem, så de kommer til at skinne.

 

 

 

 

 

 

 

Gang i gården

Går man rundt i området, som udover stalde også huser en ridehal og en ridebane, er der fuld aktivitet. Et sted bliver en gruppe børn instrueret i at smøre olie på ponyen Bonnies hove, så de bliver pæne. Et andet, er en gruppe unge i gang med at smide ’affald’ fra hestestaldene op i en container. Og så har en heldig pony fået sig et bad med en vandslange.

»Husk at drikke saftevand«, lyder det indimellem fra Inge Jensen, der går rundt på pladsen med sine to hunde.

Tre unge kommer trækkende med hesten Linn. Den har tvillingerne også redet på, og det skal de igen i dag. Når man er høj nok, må man nemlig gerne ride på hest i stedet for pony.

De to søstre forsikrer, at hvis det ikke lykkedes at starte til ridning i år, så kommer de igen til næste sommer. Eller: Op på hesten, om man vil.

Læs mere i denne uges Herlev Bladet

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!