Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Røde Kors i Herlev: Sådan kan du hjælpe

Hos Røde Kors i Herlev gør man sig klar til at tage imod de omkring 100 kvinder og børn, man forventer kommer til Herlev i den nærmeste fremtid.

Hos Røde Kors i Herlev oplever formand Camilla Buur en stor interesse fra herlevborgere, der gerne vil hjælpe de ukrainske flygtninge.

»Vi forventer, at der kommer omkring 100 kvinder og børn inden for en uge eller to. Planen er lige nu, at de skal bo sammen i fire-værelses lejligheder, hvor de kan bo flere sammen, så de har hinanden,« siger Camilla Buur.

Røde Kors i Herlev arbejder sammen med Herlev Kommune om at sikre, at de nye flygtninge bliver taget godt imod, og Camilla Buur opfordrer til, at man skriver til hende, hvis man gerne vil hjælpe.

»Der bliver en del praktisk, der skal ordnes i lejlighederne for eksempel møbler, der skal samles. Det kan også være, man vil melde sig til at spille lidt fodbold med børnene imens, vi lige får en snak med mødrene. Der er en masse, man kan gøre,« siger hun og opfordrer til, at man sender hende en mail med en beskrivelse af sine kompetencer på herlev.formand@rodekors.dk, hvis man gerne vil hjælpe. 

LÆS OGSÅ: Borgmester: Herlev er klar til tage imod de første flygtninge 

Giv dit tøj væk lokalt 

Camilla Buur opfordrer til, at man afleverer sit genbrugstøj i Røde Kors-butikken istedet for at forsøge at få det sendt direkte afsted til de områder, hvor mange flygtninge er samlet. 

Meldingen fra Røde Kors’ udsendte i Ukraine og nabolandene er, at der lige nu er akut brug for penge, som giver mulighed for at købe de mest nødvendige og basale ting lokalt såsom medicin, hygiejne-pakker med mere

»Det er en super fin tanke, at sende tøj afsted, men det fungerer ikke i praksis, det er ikke tøj, der er akut brug for lige nu,« siger Camilla Buur, der påpeger at det på et tidspunkt kan give god mening at give tøj direkte til ukrainske flygtninge, men det ved man mere om i takt med, at de ankommer.

»Derfor er det rigtig fint, hvis man vil hjælpe os ved at dele tøjet op i størrelser, når man afleverer det til os,« siger hun.

Man kan læse mere om Røde Kors i Herlev her. 

LÆS OGSÅ: Herlevs kvinder tabte pokalen 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!