Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

S-togsbanen lukker i dag og tre måneder frem

Frederikssundbanen er lukket på grund af sporarbejde frem til 26. august. DSB har sat togbusser ind og råder til andre alternativer.

Frederikssundbanen, som går gennem Herlev, lukker i dag og forbliver lukket hele sommerperioden på grund af sporarbejde. Og det vil berøre de cirka 60.000 daglige passagerer, der dagligt benytter sig af banen.

Derfor har det heller ikke været nogen nem beslutning, oplyser Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

»Vi har gennemgået alle muligheder for at finde frem til den bedste løsning for passagererne. I samarbejde med DSB er vi kommet frem til, at en lukning af banen over sommermånederne er at foretrække. Et alternativ ville være 11 måneder med enkeltsporsdrift, hvilket ville gøre togtrafikken meget sårbar over for driftsforstyrrelser. Samtidig ville det også være en urimelig lang periode for passagererne«, forklarer han.

»Vi er udmærket klar over, at det i perioder vil støje for de nærmeste naboer, og i stor grad påvirke passagererne, der bruger Frederikssundbanen, da banen er spærret for trafik, imens vi arbejder. (…)  Jeg håber dog på en forståelse for, at det er en nødvendig fornyelse af banen der sker nu, ellers vil det fremover give en væsentlig forringet daglig drift til gene for de daglige passagerer. Når vi er færdige har vi en bane, der er fremtidssikret i mange år frem«, påpeger han.

I Herlev vil det sandsynligvis gå mest ud over de beboere, der bor op ad banenettet bag Big.

Arbejdes i døgndrift

Overordnet set drejer det sig om at renovere banen, og helt konkret er det en lang række forskellige arbejder, der skal udføres på samme tid på hele strækningen fra Valby til Frederikssund. Ud over udskiftning af slidte spor og underlag, så skal der også renoveres ni broer, kørestrøm og diverse sikrings- og jordarbejder langs strækningen.

Arbejdet starter fra 1. juni om aftenen til og med den 26. august, og der vil blive arbejdet i døgndrift i hele perioden. Derudover vil der i efterårsferien være aften- og natspærringer mellem den 12. oktober til og med den 21. oktober, oplyser Banedanmark.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!