Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Så må der også vandes

Så er det igen tilladt at vande de trætte fodboldbaner.

Efter en rekord-tør sommer er vandforbruget nu tilbage på normalniveauet, ligesom vejret er blevet mere ‘dansk’ med lavere temperaturer og regnbyger. Derfor oplyser HOFOR i dag at forbuddet mod vanding af offentlige græsplæner, herunder fodbold- og golfbaner er ophævet, i HOFORs forsyningsområde, som Herlev. Forbuddet blev indført den 9. juli af hensyn til forsyningssikkerheden. Godt en uge senere kunne HOFOR lempe forbuddet, så det alene gjaldt i dagtimerne, hvor vand-fordampningen er størst.

Læs også: Vandingsforbud kan have store konsekvenser

Selvom HOFOR nu har ophævet forbuddet, opfordrer forsyningsselskabet både kommunerne og private forbrugere til fortsat at spare på vandet og undlade at vande afsvedne græsplæner. De skal nok blive grønne igen i takt med, at der falder regn.

Vandforbruget lå i den varmeste periode 10-15 procent højere end normalt for årstiden. Omslaget i vejret har medført en nedgang i forbruget, og aktuelt vurderer vi, at vores syv regionale og syv lokale vandværker kan følge med forbruget – også selvom et vandværk skulle falde ud, eller der akut bliver behov for at bruge større mængder vand til brandslukning.

Læs også: Afbrændingsforbud er ophævet.

 

Gode råd til at spare på vandet

1.     Lad være med at vande din græsplæne – den kan sagtens klare sig uden.

2.     Saml regnvand fra taget i en regnvandstønde – så kan du bruge det til at vande med i stedet for at bruge drikkevand til blomsterne.

3.     Brug en vandkande når du vander dine blomsterbede og blomsterkrukker – vandslangen er en vandsluger, som bruger 12 liter vand pr. minut.

4.     Lad være med at vande om dagen, hvor det meste vand fordamper, før det når planterødderne.

5.     Store soppebassiner/havepools bruger rigtig meget vand. De største bassiner bruger ligeså meget vand som en enkelt dansker bruger på et halvt år. Så pas på med dem.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!