Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Så mange herlevborgere cykler til arbejde

Dansk Industri vil i en ny analyse have flere til at cykle til og fra jobbet. Noget der afhænger af cykelstier og afstand, lyder det. I Herlev er man godt med.

Herlev er godt med, når det gælder om at skabe gode forhold for cyklisterne. Ikke mindst cykelpendlerne, der tager jernhesten til og fra arbejde. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri (DI), som gerne vil have flere til at tage cyklen, fordi det både gavner folkesundheden, men også økonomien på arbejdspladserne i form af mindre sygefravær.

ANDRE HISTORIER: Ekstra fokus på glidende skolestart

Og potentialet er stort. Ifølge analysen har 46,2 procent af danskerne under 10 kilometer til arbejde, men det er langt fra alle, der cykler. Det viser Den Nationale Transportvaneundersøgelses opgørelse fra 2020-2022, hvor 37 procent af danskerne i gennemsnit er hoppet på cyklen til og fra arbejde.

Over halvdelen bor i cykelafstand

I Herlev viser en analyse fra SDU fra 2022, at 42,1 procent af borgerne over 15 år cykler til og fra arbejde eller uddannelse mindst én gang om ugen. Det stemmer også godt overens med DI’s analyse, som viser, at 32,2 procent af de beskæftigede herlevborgere, altså knap hver tredje, har under fem kilometer til arbejde, mens over halvdelen 54,7 procent har under 10 kilometer. Herlev er altså godt med ligesom de fleste andre hovedstadskommuner, når det gælder om at få borgerne op på sadlen. D

et skyldes også de gode forhold for cyklisterne. Godt 10 procent af det samlede cykelstinet på 16.000 kilometer, befinder sig nemlig i København og Københavns omegn. Et område, der fylder omkring fem procent af Danmarks bebyggede areal.

I Københavns omegn er der ifølge DI’s analyse i gennemsnit 6,3 kilometer cykelsti pr. kvadratkilometer bebygget areal, mens landsgennemsnittet er 2,8 kilometer. Vallensbæk Kommune, som ligger på vestegnen, er øverst på listen med 10,5 kilometer cykelsti pr. bebygget kvadratkilometer, mens Albertslund og Glostrup følger efter med 9,2 og 7,7 kilometer sti. I Herlev har man 5,5 kilometer cykelsti pr. kvadratkilometer.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!