Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politi og kommune: Ekstra fokus på glidende skolestart her

Fra mandag er der skolestart på Herlevs skoler, og det betyder som regel et stort trafikpres på skolevejene. På Engløbet, hvor der både er bygge- og vejarbejde, opfordrer man forældrene til at agere som før sommerferien.

For øjeblikket udfører HOFOR vejarbejde på Engløbet, mens man lægger sidste hånd på boligbyggeriet Englund og den nye daginstitution for enden af vejen. Men fra mandag 14. august går det løs. Her er der nemlig skolestart for alle kommunens skoler inklusiv Herlev Byskole afdeling Eng, og det betyder som oftest kaotiske tilstande i morgentrafikken.

Noget både Herlev Kommune, skolen og politiet er klar over.

ANDRE HISTORIER: Herlev Hallerne-projektet sparkes til hjørne

‘Vi er opmærksomme på, at der foregår meget omkring Herlev Byskole Afd. Eng, men i og med at forholdene er de samme som før ferien forventer vi også, at forældrene er opmærksomme på de trafikale udfordringer som er, og agerer derefter,’ lyder det i en skriftlig kommentar fra Helle Lagersted, leder i Center for Teknik og Miljø i Herlev Kommune.

Har lavet en trafikpolitik

Allerede i foråret var der store trafikale udfordringer på strækningen Engløbet – Sønderlundvej. Især efter at Hovedstadens Letbane etablerede en oval rundkørsel i ringvejskrydset, hvilket fik bilisterne fra Herlev Hovedgade til at benytte den nævnte strækning som smutvej til fare for naboer og skoleelever. Derfor besluttede kommunen at spærre Sønderlundvej af for gennemkørsel. En forsøgsordning, der ifølge politikerne virkede så godt, at man nu har forlænget den til maj 2024.

På skolen er man også glad for ordningen, som man også regner med vil tage brodden af morgentrafikken.

derfor er vi både i skolebestyrelsen og på Herlev Byskole glade for, at man fastholder prøveordningen med spærring ved Sønderlundvej

‘Der har været tung trafik i flere år, og derfor er vi både i skolebestyrelsen og på Herlev Byskole glade for, at man fastholder prøveordningen med spærring ved Sønderlundvej. Det har haft en helt afgørende effekt på tæt og tung trafik,« skriver skoleleder Dorthe Alvang i en mail til Herlev Bladet.

Hun tilføjer, at man desuden i forbindelse med mandagens skolestart vil orientere forældrene om situationen med det omtalte vejarbejde og minde om den fra før ferien vedtaget ‘Trafikpolitik Herlev Byskole – Sådan samarbejder vi om sikker trafik’.

Herlev Bladet har efterspurgt et link til politikken, men har endnu ikke modtaget svar.

Politiet tilstede

Også Københavns Vestegns Politi er på skolevejene mandag næste uge.

‘Vi opfordrer alle trafikanter og særligt bilister til at vise et godt eksempel og tage ekstra hensyn til de nye og mere usikre små trafikanter på veje, stier og fortove, så de får en tryg skolestart. Politiet på vestegnen er ude med patruljer, lokalpoliti, færdselsbetjente og fotovogne, når skoleklokken ringer børn og unge ind til time de næste par uger.

Betjentene vil holde et generelt øje på trafiksikkerheden på skolevejene og blandt andet tjekke, om børn har sikkerhedssele på, når de bliver kørt i skole, om mor og far har lagt mobilen fra sig under kørslen, og om hastighederne overholdes,’ oplyser man i en pressemeddelelse.

Derudover fortæller lokalpolitiet til Herlev Bladet, at man vil have et særligt øje på Engløbet.

‘Vi er tilstede i forbindelse med skolestart på stedet mandag morgen den 14. august, og vi holder løbende et ekstra øje på baggrund af de trafikale udfordringer, der er på stedet’, lyder det.

På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside kan man få inspiration til at lære sit barn at gå og cykle i trafikken.

Tidshorisont for arbejdet

I forhold til tidsplanen for arbejderne på Engløbet og Sønderlundvej oplyser Herlev Kommune med forbehold for vejrlig:

· HOFOR er færdige med deres arbejde i løbet af denne uge. Skulle der mod forventning opstå udfordringer, vil der blive lagt plader over udgravningerne, og der vil ikke blive arbejdet i morgentimerne, når børnene skal til skole.

· Derudover er der nær skolen arbejdet med færdiggørelsen af den nye daginstitution inklusiv alle udearealer. Her lyder tidsplanen lige nu, at det er færdig omkring medio september. Her kommer der også til at blive etableret en række kys og kør pladser, som forældrene og eleverne får nærmere information om, hvordan man bruger.

· Projektet med stitunnellen under S-banen skrider frem som planlagt, og forventes at kunne åbne til november. Der bliver i perioder arbejdet på stykket på Engløbet fra Sønderlundvej mod stitunnellen.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!