Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skærpede coronatiltag i Movias busser

Busselskabet Movia, som kører i Herlev, har efter gårsdagens pressemøde indført yderligere tiltag gældende fra den 6. januar og foreløbig frem til 17. januar.

Den næste tid kan der være færre mennesker i busserne. Man må ikke benytte fordøren, når man skal ind og ud. Og så vil de forreste sæder bag buschafføren stadig ikke kunne benyttes. Det er nogle af de tiltag busselskabet Movia har indført i deres busser efter pressemødet den 5. januar, hvor Mette Frederiksen (S) præsenterede restriktioner som et forsamlingsforbud på fem personer og et afstandskrav på to meter i stedet for én meter. Det oplyser Movia på deres hjemmeside.

Tiltagene kommer for at øge sikkerheden for buschafførerne, billetkontrollørerne og kunderne.

Læs også: Plads til færre kunder i Føtex… men

Fra i dag den 6. januar gælder følgende ekstraforantaltninger i busserne

  • Kontantsalget er midlertidigt indstillet.
  • Kunderne kan ikke benytte første sæderække bag chaufføren. Det blev allerede genindført i december og fortsætter nu.
  • For at passe ekstra godt på chauffører og personale kan kunderne ikke bruge fordøren til indstigning i bussen. Midter- eller bagdør skal anvendes.
  • Der gøres grundigt rent hver dag i busserne efter Statens Serums Instituts anvisninger med særligt fokus på holdestænger, stopknapper m.v. Ved midterdøren i bussen er der monteret en rengøringsseddel, så man som kunde kan se, hvornår bussen senest er rengjort.
  • Kunderne mindes om at holde afstand, vise hensyn, bruge mundbind, følge myndighedernes anbefalinger og rejse med omtanke. Der er Movias erfaring, at folk i busserne er gode til at overholde retningslinjerne og bruge mundbind.
  • Antallet af tilladte personer i bussen sættes ned, så busserne kun fyldes halvt op. Det svarer til hvert andet sæde og halvdelen af ståpladserne med mindre man rejser sammen som f.eks. husstand eller familie, så kan man sidde sammen.
  • Stoppestedsværter ved stoppesteder vil være til stede for at holde øje med, om der er behov for ekstra kapacitet.

De ekstra foranstaltninger gælder indtil videre frem til 17. januar 2021.

Hos DSB, har man udviklet en webapp pladspaarejsen.dk, hvor man kan holde øje med, hvilken S-togs afgang der er bedst mulighed for at holde afstand. Her fremgår blandt andet belægningsgraden i togene.

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!