Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Slut på isen i lørdags: Bo stoppede som dommer efter 42 år

Bo Andersen vidste som teenager, at der ikke lå en stor fremtid for ham som ishockeyspiller. Til gengæld tog han på et sommerkursus, og det har han ikke fortrudt.

Det kunne ikke være et bedre sted, at Bo Andersens 42 år lange karriere som ishockeydommer sluttede i lørdags. 

Det var i Herlev Skøjtehal til en kamp i Divisionen mellem Herlevs andethold og Odense, og Bo Andersen er en ægte Herlevdreng. 

Han begyndte til ishockey som omkring 12-årig, da hallen blev bygget i 1977, og han fulgtes med andre drenge fra Kobbervej. 

Efter et par år fandt han dog ud af, at det ikke var en spillerkarriere, han skulle satse på. Men i stedet fandt han en anden vej til store oplevelser med sporten. 

»Jeg var 15-16 år og var ikke den store stjerne. Så kom ungdomsformanden og spurgte, om jeg ikke ville med til et dommerkursus,« fortæller Bo Andersen. 

Gode venner igen

Og han kom på kursus, blev dommer, og det har han været i 42 år. Og her kom han med på højeste niveau, både i Danmark med den øverste liga og internationalt med landskampe og turneringer i Europa. 

»Engang var jeg dommer i en kamp i Sheffield med 17.000 tilskuere i Confederation Cup,« fortæller han, når han skal nævne sin største oplevelse gennem mere end fire årtiers dommergerning. 

Bølgerne kan gå højt, når man er ishockeydommer, både fra tilskuerne og ikke mindst spillerne, som ikke altid er tilfredse med en dommers dispositioner. 

Meget kan klares med et forholdsvis roligt sind og et smil på læben, selvom man naturligvis skal stå fast på sine beslutninger. 

»Jeg har altid været gode venner med spillerne bagefter, selvom vi kan have været uenige på isen,« siger han og tilføjer om tilskuerne: 

›Jeg har taget det stille og roligt, og jeg har lukket mange tilråb ude.«

Nu er jeg på toppen og i god form. Så nu tænker folk ikke, at jeg ikke kan følge med. Hellere stoppe mens det er sådan

Sønnerne er med

Der er også et liv uden for ishockey. Bo Andersen er værkstedschef i håndværkerfirmaet Hartvig Gruppen. Og så har han familie, som gennem årene har været vant til, at han har brugt meget tid på at rejse rundt og dømme ishockeykampe. 

Men det har været så spændende, at dommergerningen har smittet hans tre sønner. Så meget at de endda har kunnet tilbringe tid på isen sammen med deres far.  

»De har syntes, at det var sjovt, når jeg har dømt,« siger han som begrundelse for, at de selv har valgt at blive dommere. Allerede som små har de været med ham til kampe, og det har smittet af. 

De tre drenge er henholdsvis Frederik, Mathias og Mads på 30, 19 og 16 år, og den ældste Frederik dømmer på højeste plan i den bedste danske række, mens de øvrige to er godt på vej. 

Stopper på toppen

Bo Andersen selv er stadig i god form, så hvorfor overhovedet stoppe nu? Det skyldes, at han vil stoppe, mens han er på toppen. 

»Nu er jeg på toppen og i god form. Så nu tænker folk ikke, at jeg ikke kan følge med. Hellere stoppe mens det er sådan, fremfor at folk synes, at nu er det på tide,« siger han. 

Selvom han stopper som dommer, vil han gerne hjælpe andre dommere og give gode råd som supervisior, instruktør og underviser. Og så er Bo Andersen kendt for at yde en stor frivillig indsats på mange niveauer i dansk ishockey, både på landsplan og i hjerteklubben Herlev. 

I 2019 fik han den prestigefyldte Helle-Pris, der gives til en frivillig i sporten, der har ydet en særlig indsats i dansk ishockey.

Så selvom man ikke længere kan se ham i den stribede trøje på banen, ser vi ham nok fortsat i ishockeyhallerne rundt omkring, i hvert fald her i Herlev.  

I øvrigt vandt Herlev 4-1 over Odense i Bo Andersens afskedskamp. 

LÆS OGSÅ: Eagles-direktør klar med ny plan 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!