Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Snart i gang med letbanestationen

Hovedstadens Letbane varsler støj omkring Herlev Station, da man i slut maj skal i gang med fundamentet til den kommende letbanestation ved Herlev Ringvej.

Fra klokken 07 til 18 på hverdage fra slut maj til slut juni kan beboere omkring Herlev Station godt opleve lidt mere støj end vanligt. Det skyldes ifølge Hovedstadens Letbane, at man nu skal i gang med fundamentet til den kommende letbanestation på ringvejsbroen. Der skal blandt andet rammes betonpæle ned på Herlev Ringvej tæt ved broen over jernbanesporene, og så skal der støbes en betonkonstruktion, som skal udgøre dele af den fremtidige perron ved Herlev Station, lyder det i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Legender på vej til Herlev

En visualisering af Herlev Station, hvor det bliver det nemt at skifte fra letbanen til busser og S-tog. Illustration: Hovedstadens Letbane

 

Indtil videre

Indtil videre har man siden foråret 2020 udvidet broen og monteret stibroer på hver side, så der bliver plads til letbanen på Herlev Ringvej. Derudover har man forstærket dele af den eksisterende bro, monteret elevatortårne fra Mandolinvej og Sønderlundvej op til broen samt udført en masse spunsarbejde (afstivningsvægge, red.) i forlængelse af broen i både østlig og vestlig side.

Endelig har man også skåret et stort hul i broen, som er til den kommende trappe, så der kommer nemmere omstigning mellem de forskellige transportformer ved Herlev Station.

Trafikken

Man forventer ikke, at trafikken på Herlev Ringvej bliver påvirket yderligere, da arbejdet vil foregå indenfor den eksisterende afspærring.

Planen er, at letbanen fra Ishøj til Lyngby med fire stationer i Herlev åbner i 2025.

Læs mere om, hvordan arbejdet påvirker trafikken:

dinletbane.dk/trafik

Læs mere om byggeriet:

dinletbane.dk/herlev

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!