Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stjerner til Thomas Prehns stjernespækkede cykeltur

Årets første festuge-anmeldelse handler om tirsdagens ‘Tour de Herlev’, hvor Thomas Prehn og 12 af hans venner kørte rundt i Herlev på deres cykler.


På tirsdagens festugeprogram var eventet Tour de Herlev.
En form for byvandring ned ad Herlevs margueritrute. Bare på to hjul. Og det var selvfølgelig oplagt at sende redaktionens mindst Herlevkyndige mand afsted, så han kunne dele nogle stjerner ud og samtidig blive beriget med viden om den by, det hele handler om.
Stemningen var allerede høj, da de 12 tilmeldte stimlede sammen foran Jyske Bank klokken 16.30. Og som udefrakommende kunne man hurtigt mærke, at det måske ikke var helt fremmed for flokken at mødes. Måske oftere over en flaske vin end over en cykeltur godt nok.
Forrest i feltet var Thomas Prehn fra Jyske Bank. Bankmand, formand for HI Fitness og særdeles velbevandret ud i Herlev-anekdoter, skulle det vise sig.
De første 10 minutter gik med lidt historier om byens banker. Hvilken bank var den første, hvor havde der været bankrøveri. Alt sammen fortalt med en entusiasme, som jeg godt nok ikke har oplevet før, når snakken er faldet på lokale bankfilialer.
Én stjerne for sjælden indlevelse.
Nu skal vi cykle
»Det var lidt om banker. Nu skal vi cykle,« sagde Thomas Prehn og trak sin sølvgrå cykelhjelm over hovedet.
Og så gik turen ellers derud ad. Første stop var ved hospitalet, hvor vi så på det, der angiveligt er verdens mest avancerede rensningsanlæg. Så avanceret og godt, at Frederik og Mary drak vandet derfra, da det blev indviet.
Én stjerne for det royale strejf.
Videre fra hospitalet og næste stop blev det, som Thomas Prehn kaldte sidste skud på Herlevs almen boligmarked. Nogle røde huse, som skulle være rigtig godt indrettede.
»Det er sgu godt at de er godt indrettede, for de er sgu da godt nok rædselsfulde,« sagde en af kvinderne i publikum.
Én stjerne for ærlighed.
Stjernestøv og politisk indsigt
Op på jernhesten igen og videre til det, der nu hedder Kildegårdskolen Øst, og som tidligere har heddet alt muligt andet.
Og så har der ligget et kollegie for sygeplejersker i nærheden. Hvor selveste Shubidua-drengene simpelthen har boet, fortæller Thomas Prehn med en hvis stolthed over sin hjemby.
Én stjerne for stjernestøv.
Næste stop var ved Birkholm, hvor vi fik en lille historie, om hvordan Ib Juhl i sin tid sørgede for, at der kom til at ligge alment boligbyggeri fremfor parcelhuse.
»Nok fordi folk, der bor i parcelhuse, oftest stemmer socialdemokratisk,« sagde Thomas Prehn.
Én stjerne for politisk indsigt.
Skål for Herlev
Nu var det tid til en pause.
Ved spiret på Birkholm, som desuden stammer fra 1860, bliver der knappet øl op og champagne. Og det er som der herfra bliver ladet op til aftenens næste festugebegivenhed. Vinsmagning i Præstebo Kirke.
»Nå du bliver seriøst, hva?« lyder det fra tourguiden, da den første øl bliver hevet op fra tasken.
Mens der lige kommer styr på væskebalancen, får vi historien om alle de kendiser og sportsstjerne, som er kommet ud af Herlev.
Og jeg kunne liste dem alle sammen op, men det har jeg simpelthen ikke nok anslag til.
Sikke en by………
I mens bliver der delt lidt chips ud. Blodsukkeret skal også være på plads, når man sådan er ude at køre etaper.
Én stjerne for proviantering og lokalpatriotisme.
Og hov. Det var den sidste stjerne, jeg havde at give af. Så jeg nåede ikke engang at skrive om Herlevs flotteste have, flotteste hæk, eller en lille røverhistorie, som vi fik om en hvis bagermester i Herlev ved navn Pitzner.
Det var godt nok ærgerligt, men lad det være en cliffhanger til næste års festuge hvor Tour de Herlev forhåbentligt er på programmet igen.
Skål!

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!