Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stop Spild Lokalt: Kan du hjælpe med at hente maden?

Hos Stop Spild Lokalt i Herlev kan de i den grad mærke de mange flygtninge fra Ukraine, der er kommet til byen. Og de har hårdt brug for frivillige, der vil hente maden fra butikkerne og fragte den til Perikumhaven.

I Perikumhaven 1 er de frivillige hos Stop Spild Lokalt ved at gøre klar til at åbne MadOasen igen på mandag den 1. august efter lidt sommerferie.  I MadOasen kan mennesker, der har brug for det komme og få mad med hjem. Og her har det virkelig kunnet mærkes, at der er krig i Ukraine.

»Der kommer cirka dobbelt så mange, der gerne vil have mad nu. Vi er oppe på omkring 300 mennesker om ugen,« fortæller leder af MadOasen, Lars Hansen.

Der er egentlig for det meste nok mad til at mætte de mange munde. Maden kommer fra butikker, der har varer til overs, der for eksempel læner sig op ad sidste salgsdato eller måske er blevet en smule beskadiget. Alt det samler butikkerne sammen, så frivillige fra Stop Spild Lokalt kan komme og hente det. Og her opstår udfordringen.

»Vi mangler chauffører, der kan hente det, og bringe det her hen til os,« siger Mie Stender, der også er frivillig i foreningen.

En ny kasse med varer, der er klar til at mætte munde. Foto: Mette Lyhne

Det kræver ikke meget andet end en bil og muligheden for at bruge i omegnen af fire timer om ugen på at hente varer og fragte dem. Som udgangspunkt skal varerne hentes mellem klokken 10 og 14, men der er mulighed for at få lagt sine vagter, så det passer ind med det, man ellers skal i sin dagligdag.

Flere udfordringer

De mange ukrainske flygtninge har givet nye udfordringer for foreningen.

»Der er jo en sprogbarriere, der gør det svært,« forklarer Lars Hansen.

Derfor er der også kommet skilte op på ukrainsk på døren. Og så er der i sagens natur blevet lidt mere kamp om de varer, der er på hylderne.

»Det har skræmt nogle af dem, der plejer komme her lidt, at der pludselig er så mange. Det har været lidt overvældende,« fortæller Mie Stender.

Stop Spild Lokalt kunne godt bruge mindst 10 nye frivillige, der kan tage en tjans som chauffør. Har man lyst til at høre mere om at blive frivillig, så kan man kontakte Lars Hansen på telefon: 29733834

 

MadOasen har åbent for uddeling.

Mandag kl. 17.00-17.30
Onsdag kl. 17.00-17.30
Fredag kl. 17.00-17.30

 

LÆS OGSÅ: Hvem skal være Årets Herlevit 2022?  

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!