Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Sælger cykler som aldrig før: ‘Mange tænker, de skal være den næste Vingegaard’

Hos Fri Bikeshop i Herlev sælger man i øjeblikket en del flere cykler end normalt. Efter Jonas Vingegaards sejr i Tour de France har flere nemlig fået smag for cykling.

Det er næppe gået nogens næse forbi, at dette års Tour de France blev vundet af danske Jonas Vingegaard.

Flere tusind danskere har derfor onsdag sat kursen mod København for at hylde og fejre tour-vinderen med manér på både Rådhuspladsen og i Tivoli.

Men Vingegaards sejr har ikke kun fået danskerne til at tage del i fejringen. Den har også fået langt flere op på cyklen. Det mærker man i hvert fald hos Fri Bikeshop i Herlev.

»Vi sælger generelt flere racercykler i øjeblikket end ellers. Der er mange, som har fået interesse for cykling i forbindelse med Jonas Vingegaards sejr,« siger Mikkel Howard, der er butiksbestyrer i Fri Bikeshop i Herlev, og tilføjer med et smil:

»Måske der er mange, som tænker, at de skal være den næste Jonas Vingegaard.«

Cykling er det billigere alternativ

Men det er faktisk ikke kun racercyklerne, som der i øjeblikket bliver solgt en del af hos Fri Bikeshop i Herlev.

Både elcykler og almindelige cykler går som varmt brød, og det tror Mikkel Howard blandt andet skyldes de stigende benzinpriser.

»Cyklen er lige pludselig blevet et meget billigere og også et meget nemmere alternativ. Med en elcykel sparer man for eksempel både tid, da man undgår at sidde fast i myldretrafikken, og så sparer man penge på benzin. Så interessen er helt klart steget for cykler generelt,« siger han.

En anden årsag til den stigende interesse for cykler er det igangværende letbanebyggeri, som i den grad er en udfordring for bilisterne i Herlev.

»Jeg tror, at flere bilister nu har givet op og i stedet nupper cyklen. Det er meget nemmere,« siger Mikkel Howard.

LÆS OGSÅ: Anick høstede tre guldmedaljer til EM: ‘Jeg har levet højt på det lige siden’

Og det betyder, at de ansatte har fået en del mere at se til nede i butikken.

»Det er jo kun dejligt, at det har sat lidt gang i butikken. Vi er også en relativt anerkendt cykelforretning i byen, så vi er bare rigtig glade for, at folk kommer ned til os for at få råd og vejledning,« siger Mikkel Howard.

Tour-feberen har endnu ikke ramt cykelklubben

Selvom flere har været nede og anskaffe sig en racercykel hos Fri Bikeshop, så er tour-feberen dog ikke nået til cykelklubben KCK Herlev. Endnu.

Formanden Steffen Møller håber nemlig, at Jonas Vingegaards tour-sejr vil få flere unge mennesker til at vælge cykelsporten til.

»Vi har ligesom alle andre klubber oplevet en nedgang i nye medlemmer. Sidste sæson satsede vi på en rigtig god årgangstræner, og i starten tiltrak det også en hel del nye medlemmer. Men interessen var desværre kortvarig, og rytterne og træneren er faldet fra igen,« fortæller Steffen Møller.

Hos den lokal cykelklub har man endnu ikke mærket tour-feberen. Men formad Steffen Møller håber, det kommer på et senere tidspunkt. Privatfoto.

Han tror, at årsagen til, at færre vælger at cykle, er, at det er en sport, som både kræver en del tid, og som også kan være forholdsvis dyr.

»Derfor tilbyder vi faktisk også, at man kan låne en cykel frem for at skulle ud og købe en. Så kan man prøve sporten af uden at skulle ud og investere i en helt ny cykel først,« lyder det fra formanden.

Og mens formanden venter på, at nye medlemmer søger mod klubben, har han sammen med en gruppe af klubbens resterende medlemmer taget turen til Købehavn, for at fejre den danske tour-vinder.

»Jeg har selv cyklet i 10-12 år, og det her er bare kæmpe stort. Altså det bliver ikke større,« lyder det fra formanden.

Planen er at deltage i fejringen i Tivoli, hvor tusindvis allerede er mødt op og venter på Jumbo Visma-stjernen.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!