Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Strømsvigt i næsten seks timer

Ved 16-tiden var der igen strøm i de cirka 16.000 husstande i Herlev- og Gladsaxe-området, der tirsdag formiddag gik i sort.

16.000 husstande i Herlev og Gladsaxe gik klokken 10.17 her til formiddag i sort på grund af en større strømafbrydelse. Til at begynde med lød meldingen fra Radius at strømmen ville være tilbage alle steder klokken 12, derefter klokken 14 og sidste melding var klokken 16. Den endte med at holde stik for de cirka 1.500 husstande, der på daværende tidspunkt manglede strøm.

»Det er lidt mere kompliceret, end vi først regnede med, så det trækker ud med at finde fejlen,« oplyser presseansvarlig hos Radius, Morten Kidal til Herlevbladet.dk.

Også i Herlev Bymidte Butikscenter var det kun nødbelysningen, der var oppe som det ses i videoen.

På Herlev Hospital kørte nødsystemet ifølge Radius som det skulle.

Men før strømmen kom tilbage, ville man ikke sætte gang i nye operationer, lød det. Akutte tilfælde ville derfor blive henvist til andre sygehuse.

Ifølge Morten Kidal skyldtes strømsvigtet en kortslutning i en generator på Transformervej i Gladsaxe tæt på Hillerødmotorvejen.

»Vi har koblet de kunder, der er ramt, på nogle af de andre stationer i området, og vi forventer at kunne udbedre og spændingssætte transformeren igen forhåbentlig så det passer med, at folk kommer hjem fra arbejde«, siger han, der vurderer strømsvigtet som noget, der kun sker sjældent, fordi det er så omfattende, som det er.

»Vi vedligeholder hele tiden vores anlæg, men når der er så store kræfter på spil, kan sådan noget ske«, forklarer han og understreger, at Radius ikke på nuværende tidspunkt ved, hvorfor kortslutningen opstod.

 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!