Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Store træer skal fældes i Elverparken

Nogle af de store træer i Elverparken er blevet meget gamle, og af sikkerhedsmæssige årsager har Herlev Kommune valgt af fælde træerne og i stedet plante nye.

I Elverparken er nogle af de store træer blevet så gamle, at flere af dem udtørrer og dør. Derfor har Herlev Kommune valgt at fælde træerne af sikkerhedsmæssige årsager. Det oplyser Herlev Kommune i en pressemeddelse onsdag 23. november på kommunens hjemmeside.

De træer, der skal fældes, er blandt andet en stor vandgran, en stor vingevalnød og et birketræ, som er dødt. Derudover er det også kommunens plan at fælde tre store plataner, som udleder store mængder af slimflåd, der indikerer at træerne på den ene eller anden måde er syge.

LÆS OGSÅ: Folkeskoleelever i Herlev trives dårligere end i resten af landet

Herlev Kommune har valgt at fælde den store og gamle vandgran i en højde på 1,8 meter, og efterlade den nederste del af stammen som en skulptur, fordi træet har en meget flot stamme, kommunen gerne vil bevare. Den efterladte træstamme er dog ikke udelukkende til pynt. Den skal nemlig også fungere som et kommende insekthotel.

Grene og stammestykker fra de andre træer, der skal fældes, efterlades også  i parken i det omgang det er muligt, så det døde træaffald kan være med til at danne en større biodiversitet i parken.

Når de gamle træer er fældet, skal nye træer plantes. Herlev Kommune skriver i pressemeddelsen, at kommunen vil anlægge to nye bede, hvor der i alt vil blive plantet 192 nye træer. Der vil blandt andet blive plantet nye lærketræer, piletræer, bøgetræer og fuglekirsebærtræer i Elverparken. Ifølge kommune vil de nye plantebede og træer blive etableret placeret omkring boldbanen.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!