Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

SF: Styrket venstrefløj skal gøre røde Herlev rød igen

Arly Eskildsen (F) beholder sit ene mandat i kommunalbestyrelsen og glæder sig over, at Enhedslisten går frem. Han håber, det giver bedre muligheder for at gøre op med den blå politik, han mener socialdemokraterne fører i Herlev.

Der var lige præcis 11 Herlevborgere flere end ved sidste valg, der i går valgte at sætte deres kryds med SF. Det betyder, at partiet beholder den ene plads i kommunalbestyrelsen. Til gengæld fik Enhedslisten et mandat mere, så de får to ind efter nytår, og det glæder SFs spidskandidat Arly Eskildsen.

Læs også: Enhedslisten: Vores fremgang forpligter

»Det er meget tilfredsstillende, at ventrefløjen er blevet styrket fra to til tre mandater. Det styrker chancen for at prøve at gøre den blå politik, der bliver først  i en rød kommune, lidt rødere,« siger han.

Arly Eskildsen kunne godt have ønsket sig et stærkere valg til SF, men han glæder sig over, at kommunalbestyrelsen får en ny sammensætning til trods for, at Socialdemokraterne igen vandt suverænt og tager 12 af de 19 pladser i den nye bestyrelse.

»De Konservative går også et mandat frem, og de har også markeret sig på, at de ikke ønsker rådhuset skal flyttes, ligesom vi har. Så stort tillykke til dem,« siger Arly Eskildsen, der håber, at Thomas Gyldal Petersen (A) vil se mere mod venstre end mod højre, når han skal konstituere sig.

»Det kunne da være en god forandring,« siger han.

Du er måske også interesseret i
Send et svar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!