Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Sygeplejerske om julevagter: “Vi sørger for julehygge”

Sygeplejerske på Herlev Hospital Mikala Saxtorph Franck elsker jul, og hun oplever en særlig stemning hos både personale og patienter, når hun er på arbejde i juledagene.

Som sygeplejerske på Herlev Hospitals akutafdeling i den medicinske søjle  har Mikala Saxtorph Franck flere gange prøvet at arbejde i løbet af juledagene. 

I år skal hun arbejde julenat med start klokken 23 – mellem 24. og 25. december – og tidligere har hun haft vagter blandt andet juleaftensdag, lillejuleaften og første og anden juledag. Så hun har allerede en god arbejdserfaring i julen gennem de tre og et halvt år, hun har arbejdet som sygeplejerske.

Mikala lægger ikke skjul på, at hun elsker jul, og hun oplever også en speciel stemning på hospitalet til højtiden. 

»Det er der, og på en god måde. Personalet prøver at gøre noget ud af det. Patienterne, som er her, har jo ikke selv valgt det,« siger hun og nævner generelt om december: 

»Vi er gode til at pynte op, så man er i julestemning, og de indlagte får det bedste ud af det.«

LÆS OGSÅ: Læge arbejder på hospitalet til jul: Mathias vil bage vaniljekranse

Pynter sig med broche og bøjle 

Hun fortæller, at udover julepynt på hospitalet sørger personalet for at pynte sig lidt ekstra i dagene i julen og lige deromkring. 

»Det kan være, at man tager en julebroche eller en hårbøjle med julemotiver på,« siger hun og fortæller om hendes egen påklædning i fjor: 

»Sidste år havde jeg selv en stor, rød sløjfe på og juleøreringe.«

De tager det pænt, mange af dem har måske trukket det længe, og når de så er her, tager de det med et smil

Indstillet på det 

Mikala Saxtorph oplever det ikke som det store offer at arbejde i juledagene, selvom hun holder meget af julen. 

Hun er indstillet på, at sådan kan det ofte være med det job, hun har valgt, hun har ikke børn at tænke på, og hendes familie er gode til at tage hensyn til hendes arbejdstider. 

Hun holder juleaften hos forældrene i Ballerup, og her går de i år i gang tidligere, når Mikala skal arbejde senere på aftenen og derfor gå klokken 22.30.  

Patienterne spiller med 

Mikala Saxtorph Franck oplever, at patienterne er gode til at spille med på julestemningen, selvom de er i en situation, de ikke havde forestillet sig. 

»De tager det pænt, mange af dem har måske trukket det længe, og når de så er her, tager de det med et smil og prøver at være med til at løfte stemningen, fortæller hun. 

Mikala Saxtorph Franck har også oplevet et mønster i, hvornår patienterne ankommer til akutafdelingen i den medicinske afdeling. 

»Der er færre i løbet af juleaftensdag, så jeg har ikke oplevet dagen som drøntravl. Når de så er færdige med juleaften, enten sent 24. december eller 25. december, opsøger de hospitalet,« er hendes erfaring. 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!