Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Læge arbejder på hospitalet til jul: Mathias vil bage vaniljekranse

Læge Mathias Aagaard går ikke voldsomt meget op i jul, derfor har det været nemt for ham at tage en lang vagt fra juleaftensdag til julemorgen på Herlev Hospital.

Læge Mathias Aagaard fejrer jul, men det er ikke noget, som fylder alverden for ham.

»Jul er ikke enormt stort i min familie,« siger Mathias, som er på den medicinske afdeling på Herlev Hospital

Han har arbejdet som læge i halvandet år, og i år skal han arbejde i akutafdelingen juleaften og frem til julemorgen, og det har han det fint med. 

»Jeg har ikke børn, og for at skåne andre og kunne holde fri til nytår, meldte jeg mig til at være på arbejde juleaften,« fortæller han.

Jeg tænker at lave noget julebag at tage med

Tager bagværk med 

Mathias Aaagaard er spændt på, hvordan det er at være på arbejde juleaften. Og han forestiller selv at bidrage til julehyggen. 

»Jeg tænker at lave noget julebag at tage med, det kan for eksempel være vaniljekranse,« siger han og tænker på patienterne:

»Det er for nogen måske endnu hårdere end ellers at være syg og på hospitalet den dag, derfor vil jeg gerne være med til at skabe noget julestemning i det omfang, det giver mening.«

LÆS OGSÅ: Sygeplejerske: Vi sørger for julehygge

En lang julevagt

Mathias Aaagaard har en lang arbejdsvagt fra klokken 15.30 juleaftensdag til klokken 8.30 næste morgen. Hvis det er muligt alt efter omfanget af travlhed, kan han muligvis få tre timers søvn i løbet af vagten. 

Når han har fri, skal han hjem og sove, inden der venter et privat arrangement første juledag, og så kalder arbejdet igen anden juledag med en aftenvagt. 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!