Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

To Herlev-svømmere med i nyt samarbejde der skal professionalisere svømning

Scandinavian Athletes står klar med nyt koncept og kontrakter med tre af Danmarks bedste svømmere. Og to af dem er fra Herlev.

Et nyt bureau står bag et nyskabende samarbejde med tre af Danmarks bedste svømmere om at skabe professionelle rammer for atleterne. Konceptet vil give dygtige svømmere – og på sigt også atleter i andre idrætsgrene – mulighed for at træde det sidste skridt ind i den absolutte internationale top. 

Udgangspunktet for at indgå aftaler med atleterne er at de har potentiale til at svømme finale til OL i 2028 om 6 år og i sidste ende kæmpe med om medaljerne. Tre danske topsvømmere har allerede indgået aftale med Scandinavian Athletes: 

  •  Thea Blomsterberg, der blev nummer fire i 200 meter brystsvømning ved det netop afviklede EM i Rom og ved samme lejlighed klarede OL-kravet 
  •  Herlev-svømmer Mathias Rysgaard, Danmarks bedste sprinter på herre-siden og deltager ved EM og VM 
  •  Herlev-svømmer Nicholas Castella, der i juli vandt guld og bronzemedalje ved Ungdoms-OL 

To tidligere svømmere og en nuværende træner står bag selskabet, herunder Ricki Clausen fra Herlev Svømning, der har arbejdet for topklubber som træner og sportschef gennem mere end 25 år. Han fortæller om konceptet: 

»Scandinavian Athletes skal stille økonomi til rådighed, så svømmerne ikke skal bo i mors og fars kælder til de er 28. Derudover skal vi hjælpe med at professionalisere alt udenfor svømmehallen, hvad enten det handler om sponsorer, brug af sociale medier eller pressehåndtering. Man kan sige, at vores team hjælper med de ting som klub, forbund eller Team Danmark ikke har mulighed for at løfte. Der er meget at hente ved at have professionelle til at hjælpe med den type opgaver, specielt på sponsorsiden. Vores fokus er give dem mulighed for at indfri deres fulde potentiale. Vi er ikke på udkig efter etablerede verdensstjerner. Man kan sige, at vi er på udkig efter de næste verdensstjerner.«

Mathias Rysgaard er den anden svømmer fra Herlev, der nu får ekstra hjælp til at blive en verdensstjerne. Foto: www.scandinavianathletes.com

Scandinavian Athletes har en kreds af eksperter tilknyttet, som kan rådgive sportsfolkene indenfor en række områder. I første omgang vil det nye bureau fokuserer på at tegne yderligere langsigtede sponsorater. 

»Det mest afgørende for svømmerne er, at de har en bare nogenlunde fornuftig indtægt, som de kan leve af. Hvis man ikke kan betale sin husleje, så kan man ikke koncentrere sig om at performe. I en træningstung idræt som svømning duer det ikke at man skal arbejde 25 timer om ugen ved siden af træningen for at overleve. Det betyder, at vi bliver nødt til at klæde svømmerne på i forhold til, hvad en moderne virksomhed forventer at få ud af sit sponsorat og hvilke krav det stiller til atleterne. Der kan man med fordel kigge til det arbejde som de mest succesfulde individuelle sportsfolk i Denmark gør. De leverer en værdi, der matcher sponsoratet – ikke kun på banen eller bassinet, men også ved at stå til rådighed for deres sponsorer i andre sammenhænge. Det er fint med et logo på badehætten, men moderne sponsorater kan meget mere end det,« siger Ricki Clausen. 

LÆS OGSÅ: Skolebestyrelse tager farlig trafiksituation i egen hånd 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!